Tréner Hliničan očakáva od snovbordistky Medlovej pódiové umiestnenie

NETKY.SK • 29 November 2016, 14:15 • 2 min
Tréner Hliničan očakáva od snovbordistky Medlovej pódiové umiestnenie

BRATISLAVA - Predseda Úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie a reprezentačný tréner Marek Hliničan má spomedzi svojich zverencov najväčšie očakávania od Klaudie Medlovej. Táto sezóna Svetového pohára bude veľmi dôležitá z pohľadu zbierania kvalifikačných bodov na zimné olympijské hry 2018 do Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Klaudia Medlová v úvodných pretekoch SP v disciplíne Big Air obsadila ôsmu pozíciu, čo je pre Hliničana v jej prípade najnižšie akceptovateľné umiestnenie. "Soči nám ušlo o vlások, Klaudia bola blízko, ale aj vinou zranení sa tam neprebojovala. Opäť sme odhodlaní zabojovať, myslím si, že máme viac zástupcov so šancou postúpiť. Klaudia patrí medzi päticu najlepších snoubordistiek, chceme sa vo Svetovom pohári dostať na pódium. Horšie ako ôsme miesto bude pre mňa sklamaním," povedal Hliničan. Podujatie sa konalo v Alpensii v Kórejskej republike, práve tento rezort bude jedným z dejísk najbližších ZOH.

 

Spoločne s Klaudiou bola v Alpensii jej mladšia sestra Zuzana. Tá napokon nesúťažila pre zdravotnú indispozíciu, ktorú utrpela počas tréningu. Obom sa však stredisko pozdávalo. "Skok bol väčší ako bežne, Big Air na konštrukciách som absolvovala už v minulosti, tento konkrétny mi veľmi sadol až na zľadovatené podmienky," uviedla K. Medlová. "Veľmi sa mi tam páčilo, som rada, že som si to mohla vyskúšať. Žiaľ, na zľadovatenom povrchu som neskočila podľa mojich predstáv a povolilo mi koleno. Podstúpim magnetickú rezonanciu, do diania sa chcem vrátiť čo najskôr," dodala Z. Medlová.

 

Zatiaľ čo v Soči sa súperilo len v half-pipe a slopestyle, v Pjongčangu pribudne Big Air, čiže Klaudiina obľúbená disciplína. "Je to voda na náš mlyn, obom dievčatám Big Air vyhovuje, vidím tak reálne možnosti nazbierať potrebné body na kvalifikáciu a na ZOH sa nielen zúčastniť, ale aj spraviť dobrý výsledok. Verím, že Klaudia s prehľadom postúpi a potiahne aj sestru Zuzku. Máme dve miestenky pre ženy a jednu pre mužov, kde môžu zabojovať Samuel Jaroš s Dávidom Kordiakom. U mužov je konkurencia omnoho silnejšia, nádej však žije, pokiaľ budú pracovať tak tvrdo ako v minulých dvoch sezónach," pokračoval Hliničan.

 

Najbližšie podujatie SP je na programe už v sobotu 3. decembra, v nemeckom Mönchengladbachu sa pôjde mestský Big Air. Okrem Klaudie Medlovej sa predstaví Jaroš, ktorý momentálne na svoju premiéru vo SP trénuje na rakúskom ľadovci Stubai. "Už v stredu odlietame do Mönchengladbachu. Potrvá dosť času, kým chalani prerazia medzi svetovú elitu, ak budú jazdiť okolo tridsiatky, budem spokojný. Treba robiť krok za krokom a nemať veľké oči, najprv musíme dokonale zvládnuť jednoduchšie triky a potom napredovať v zložitejších," dodal Hliničan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona