Tréner HK Orange 20 Bokroš: Zahodiť rešpekt zo zvučných mien

NETKY.SK • 21 September 2016, 10:22 • 2 min
Tréner HK Orange 20 Bokroš: Zahodiť rešpekt zo zvučných mien

BRATISLAVA - Projekt HK Orange 20 vstúpil do svojej desiatej sezóny v najvyššej hokejovej súťaži. Zverenci Ernesta Bokroša majú za sebou dva zápasy proti tímom Tipsport ligy, ďalšie tri už stihli odohrať v 1. lige. Tím bez vyčnievajúcich osobností zatiaľ čaká na prvé povzbudenie v podobe víťazstva. Mladíci sa v úvode sezóny zoznamujú so "seniorským" hokejom a ako ich veľký problém sa ukazuje ofenzíva. Naopak, tréner Bokroš už vníma zlepšenie v organizácii defenzívnej hry.

slovakia

left justify in out

V aktuálnom ročníku Tipsport ligy majú hráči HK Orange 20 za sebou dva zápasy. Najskôr prehrali 1:7 na ľade Nových Zámkov, neskôr podľahli o šesť gólov aj Košiciam (0:6). Prehry (0:3, 2:7, 0:3) zatiaľ zbierajú aj v 1. lige, ale podobne nepresvedčivé úvody sezón absolvovali aj viacerí predchodcovia hráčov súčasného Bokrošovho výberu. Vedenie projektu, ktorý prebieha už desať rokov, má skúsenosti s budovaním tímu a časovaním formy na juniorský šampionát. "Ročník 1997 nemá také individuality ako predošlé. Nedovolím si však povedať, že je to slabší ročník. Faktom však je, že tí chlapci nehrali nikdy predtým seniorský hokej. Predošlí chlapci zvykli mávať nejaké skúsenosti buď s 1. ligou alebo s extraligou. My musíme urobiť maximum, aby sme ich pripravili na MS. Spravíme všetko pre to, aby sme ich pripravili po fyzickej i hernej stránke. Seniorský hokej je už niekde inde," uviedol tréner Ernest Bokroš.

 

Jednou z úloh skúseného kormidelníka je pripraviť hráčov aj po mentálnej stránke, aby boli schopní konkurovať zvučným menám, na ktoré narazia najskôr v Tipsport lige a neskôr na medzinárodnej scéne. V Nových Zámkoch i v Košiciach mali k súperovi veľký rešpekt, z ktorého skúsení hokejisti dokázali vyťažiť. "Vravíme im, že hráči, ktorí proti nim v Tipsport lige nastupujú, sú od nich iba ťažší a skúsenejší. My musíme mať iné prednosti. Jedna vec však je naša mentálna príprava, ale keď potom hráč ide hrať proti zvučným menám, je to niečo iné," uviedol Bokroš.

 

Pri výbere adeptov do projektu mal obmedzené možnosti. Vníma úbytok mladých hráčov a s tým súvisiacu menšiu konkurenciu v jednotlivých tímoch. "Nemáme inú možnosť, ako si pripraviť 2-3 formácie v projekte a potom vziať na MS aj jednu formáciu zo zahraničia. V prípade zranení a chorôb je to však z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia je stále menšia," poznamenal tréner HK Orange 20.

 

Vďaka skúsenostiam z minulých ročníkov neláme nad súčasným tímom palicu, skôr naopak. Najmä zápasy proti tímom Tipsport ligy vníma ako cennú skúsenosť, ktorá hráčov môže pripraviť na ťažké zápolenia na šampionáte. Ten bude hostiť Kanada a Slováci sa v Toronte predstavia v náročnej B-skupine. Ich súpermi budú mladíci Ruska, Kanady, USA a Lotyšska. Do šampionátu, ktorý sa začína 26. decembra, je ešte dosť času a tím slovenských mladíkov čaká ešte veľa práce.

 

Najviac zrejme v ofenzíve, ktorá sa ukazuje ako slabina. Nástupcovia Réwaya, Cehlárika či Daňa sa zatiaľ neukazujú. "Máme dvoch brankárov, ktorí majú kvalitu medzinárodného hokeja - Tomek a Húska. Myslím si, že o tri mesiace môže mať svoju kvalitu aj Durný, ak bude takto chytať a napredovať. V obrane máme našťastie nejakých obrancov, ktorí sú kvalitní a hrajú vonku. Tento rok však vidím najväčší problém v útoku," uviedol Ernest Bokroš pre TASR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies