Tréner HK Nitra Kmeč očakáva náročný duel v Stavangeri

NETKY.SK • 17 August 2016, 13:54 • 2 min
Tréner HK Nitra Kmeč očakáva náročný duel v Stavangeri

BRATISLAVA - Hokejisti HK Nitra odštartujú vo štvrtok súbojom na ľade nórskeho klubu Stavanger Oilers (19.00 h) svoju púť v Lige majstrov 2016/2017. V prestížnej súťaži sa predstavia druhý rok za sebou, premiérovo však ako slovenský šampión.

slovakia

left justify in out

Podľa trénera Nitry Andreja Kmeča čaká jeho zverencov na severe Európy náročný duel, nórsky majster si v minulosezónnej edícii LM zahral vo vyraďovacej fáze. "Bude to úplne iný hokej, veľmi rýchly. Nemôžeme hrať naivne. Keď chceme aktívne napádať, nemôžu traja hráči zostať za bránkovou čiarou. Musíme hrať kompaktne piati dopredu i dozadu. Medzinárodný hokej bude pre nás veľká škola, je iný, korčuliarsky a fyzicky vyspelý. Je to určite výborná príprava pred nadchádzajúcou ligou," povedal Kmeč pre oficiálnu webstránku HK Nitra.

 

V minulom ročníku sa Nitrania v konkurencii švédskej Skelleftey a českého Liberca neprebojovali zo základnej skupiny Ligy majstrov, tentoraz by chceli ísť z J-skupiny ďalej. Okrem Stavangeru ich v nej čaká ešte dvojzápas so Škodou Plzeň, do vyraďovačky postúpia prvé dva tímy. Hráči spod Zobora, ktorí odcestovali do Nórska už v stredu, si naplno uvedomujú silu protivníka, veď Stavanger vlani v skupine uspel v konkurencii fínskej Kalpy Kuopio a českého Třinca.

 

"Možno je dobre, že hráme prvý zápas vonku. Bude to však veľmi nepríjemný súper. Korčuľujú vynikajúco, možno ešte lepšie ako pred rokom Skelleftea. K tomu navyše forsírujú fyzický hokej. U nich sa ani jedna akcia nekončí za bránkou, všetko riešia tlakom do bránky," pokračoval nitriansky kormidelník, ktorý v máji nahradil na poste Čecha Antonína Stavjaňu.

 

Nitra nemôže v Nórsku počítať so štartom obrancu Jamieho Milama, dôveru v prvej obrannej dvojici dostane iný hráč zo zámoria - Kanaďan Mitch Versteeg. "Stavanger veľmi vsádza na prvú tretinu, chcú to zlomiť pre seba už v úvode, napádajú vtedy dvoma hráčmi a idú si pre góly. Potvrdili to aj v príprave," dodal Kmeč o súperovi, ktorý vyhral všetky tri testovacie súboje pred LM.

 

Predpokladná zostava Nitry v zápase so Stavangerom: Valent - M. Versteeg, Ordzovenský, Rais, Mezei, Kuzma, König, Pupák - Laliberté, Slovák, Blackwater - Kutálek, Krištof, H. Ručkay - J. Štefanka, Paukovček, Macík - Chalupa, Bene, Bajtek - Piačka

 

Program Nitry v J-skupine LM:

18. augusta: Stavanger Oilers - HK Nitra

27. augusta: HK Nitra - HC Škoda Plzeň

3. septembra: HC Škoda Plzeň - HK Nitra

6. septembra: HK Nitra - Stavanger Oilers

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies