Tréner Hartley: Trénovať Hossu je sen

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 13:27 • 2 min
Tréner Hartley: Trénovať Hossu je sen

CHICAGO - Hoci Bob Hartley viedol počas kariéry mnohých skvelých hokejistov, zúžiť výber na dvoch najlepších mu nerobí najmenší problém. Joe Sakic, legenda Colorada, kde v roku 2001 spoločnými silami získali Stanleyho pohár, je preňho prvou voľbou. A druhou? Marián Hossa.

slovakia

left justify in out

"Trénovať ho je sen," vraví 55-ročný Hartley, ktorý mal slovenského pracanta pod palcom v Atlante. "Hrať dobre v obrane je preňho rovnako dôležité ako strieľanie gólov. Pravdepodobne najsilnejší hráč s pukom na hokejke, akého som kedy trénoval. V podstate potrebujete 'odťahovku', aby ste ho od neho odstavili. Hoci je uznávaný, mám pocit, že stále veľmi nedocenený."

Keď sa reč zvrtne na 37-ročného útočníka Chicaga, má čo k veci povedať aj Jacques Martin, ktorý Hossu viedol v Ottawe na začiatku jeho kariéry. Keď odchovanca trenčianskeho hokeja zaradil na pravé krídlo k Čechovi Radkovi Bonkovi a Švédovi Magnusovi Arvedsonovi, Senators získali na palebnej sile. "Bez Mariána to bola 'checking line', ale s ním sa lajna stala produktívnejšou, nebezpečnejšou v ofenzíve a mohla nastúpiť proti súperovej najlepšej formácii," spomína Martin, ktorý si na Hossovi tiež cenil univerzálnosť. "Vždy som cítil, že ide o silného hráča na oboch koncoch ľadu, veľmi zodpovedného a zrelého. Keď sa vám naskytne príležitosť koučovať hokejistov ako on v mladom veku, veríte, že im dokážete pomôcť v ich raste. Vždy bol hráčom, ktorého bola radosť viesť."

Pre súčasného Mariánovho kouča Joela Quennevilla nie je skúsený krídelník jednotkou na pomyselnom zozname, ale pochvaľuje si jeho kvality. "Neviem povedať presné číslo, na aké miesto by som ho zaradil, ale bolo by to niekde hore. Má skutočne vysoké hokejové IQ a hrá rovnako tvrdo na oboch koncoch klziska. Je konzistentný a z technickej stránky produkuje presne to, čo očakávate," tvrdí Quenneville. Vyjadrenia pochádzajú zo serveru csnchicago.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona