Tréner slovenskej 21-ky Hapal musel pred blížiacimi sa ME z kádra vyradiť šesticu hráčov, rozhodovanie nebolo ľahké

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 08:06 • 2 min
Tréner slovenskej 21-ky Hapal musel pred blížiacimi sa ME z kádra vyradiť šesticu hráčov, rozhodovanie nebolo ľahké

Šamorín - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal v utorok večer oznámil konečnú 23-člennú nomináciu na blížiace sa ME tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna). Stalo sa tak počas druhého dňa tohtotýždňového tréningového kempu v Šamoríne (5. - 10. 6.). Menoslov je v súlade s predpokladmi a bez prekvapení. Nechýba v ňom kvinteto hráčov, ktorí momentálne v Šamoríne nie sú - Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Albert Rusnák a aj László Bénes dostali od kormidelníka Jána Kozáka pozvánku do A-tímu SR.

slovakia

left justify in out

Miroslav Káčer, Martin Králik, Michal Faško, Tomáš Brigant, Róbert Polievka ani Lukáš Čmelík sa nedostali do konečnej nominácie. Šestica figurovala vo výbere na záverečnú prípravu, ktorá sa začala v pondelok, s tímom zotrvá do sobotného konca tréningového kempu v Šamoríne.

 

"Nebolo pre nás jednoduché rozhodnúť sa o šiestich menách. Nebolo to ľahké ani pre hráčov, celý čas sa pripravovali, že pôjdu na majstrovstvá. S najlepším vedomím a svedomím sme urobili záverečnú nomináciu, zohľadnili sme posty, čo môžu dať tímu, čo môžeme očakávať od súperov, zdravotný stav. Aspektov bolo dosť," povedal Hapal, ktorý uvažoval do poslednej chvíle: "Oznámili sme im to hneď po večeri, zavládlo veľké ticho. Aj spoluhráči boli smutní, aj keď u nich prevládla spokojnosť, že sa dostali na ME. To sú najťažšie chvíle pre trénera, keď musí oznámiť hráčom, o ktorých kvalite je presvedčený, a musí urobiť rozhodnutie obmedzené počtom. Keby som mohol, zobral by som všetkých. Berieme zodpovednosť, futbalový život pre nich nekončí, možno sa stretneme na inej stanici. Za určitých okolností mohli byť v nominácii."

 

Ondreja Dudu nepustila na šampionát nemecká Hertha Berlín. Dávidovi Ivanovi z talianskej Sampdorie Janov zabránili v štarte pretrvávajúce zdravotné problémy. Kapitán Adam Zreľák sa stihol zotaviť, no kouč ešte deň pred uzávierkou nominácie uvažoval o poistke v podobe ďalšieho ofenzívneho hráča. "O jednom mene sme sa rozhodovali ešte na poslednú chvíľu, o zvyšku sme mali viac-menej jasno. Išlo o post útočníka, presa len, Zreľák je po vážnom zranení a potrebovali sme to zabezpečiť, tak sme sa rozhodli pre Tomáša Vestenického," vysvetlil český kouč. V porovnaní so zaužívaným kádrom z kvalifikácie nastala už pred tréningovým kempom nevynútená zmena medzi brankármi, keď Matúša Hrušku (Dukla Praha) nahradil Trnavčan Adam Jakubech, ktorý mal na konte omnoho viac odchytaných minút na klubovej úrovni.

 

V Šamoríne majú Slováci na programe celý týždeň tréningy, v piatok o 19.00 h odohrajú prípravný zápas proti už istému víťazovi III. ligy skupiny Stred ŠKM Liptovský Hrádok. Hapal rozpustí mužstvo v sobotu po dopoludňajšom tréningu, so zverencami sa opäť zíde v nedeľu večer. V utorok 13. júna odletí reprezentácia do Poľska, na šampionáte narazí v základnej A-skupine postupne na domáci tím (16. júna, Lublin), anglických (19. júna, Kielce) a švédskych rovesníkov (22. júna, Lublin). Švédsko je obhajca európskeho titulu.

 

"Nechceme to privolávať, ale náhradníci sa na ME môžu dostať len v prípade zdravotných problémov, to je ich jediná šanca. Verím, že zvyšok kempu dotrénujeme v rovnakej nálade, samozrejme, pokiaľ by sa nám niečo nepáčilo, museli by sme to zmeniť, zrušiť a prípadne daného hráča poslať domov," dodal Hapal.

 

Konečná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna 2017):

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Denis Vavro, Róbert Mazáň (obaja MŠK Žilina), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio), Milan Škriniar (Sampdoria Janov)

stredopoliari:

Nicolas Špalek (MŠK Žilina), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Matúš Bero (Trabzonspor), Albert Rusnák (Real Salt Lake), László Bénes (Borussia Mönchengladbach)

útočníci:

Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov)

 

náhradníci:

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Matúš Hruška (Dukla Praha)

obrancovia: Dávid Hancko, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Dominik Kružliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok), Michal Sipľak (MFK Zemplín Michalovce), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko)

stredopoliari: Juraj Chvátal (1. FC Slovácko), Július Szöke (Šachter Karagandy), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Michal Faško (MFK Ružomberok), Tomáš Brigant (FK Senica), Lukáš Čmelík (Piast Glivice)

útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Róbert Polievka (FO ŽP Šport Podbrezová)

 

realizačný tím:

tréner: Pavel Hapal

asistent: Oto Brunegraf

tréner brankárov: Miroslav Köning

kondičný tréner: Peter Boďo

technický vedúci: Jakub Kojnok

lekár: Zsolt Fegyveres

fyzioterapeut: Martin Nozdrovický

masér: Juraj Ludik

kustódi: Marek Košáň, Patrik Fedor

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies