Tréner Guľa: Jeleň nepríde, budeme hrať na troch útočníkov

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 10:27 • 2 min
Tréner Guľa: Jeleň nepríde, budeme hrať na troch útočníkov

ŽILINA - Futbalový tréner Adrián Guľa vo štvrtok využil ponúknutý priestor oficiálnej stránky svojho zamestnávateľa MŠK Žilina a prostredníctvom internetovej diskusie odpovedal na otázky, ktoré mu položili priaznivci "šošonov". Rozhovoril sa o víziách svojej práce v klube, plánoch na nový súťažný ročník či možných posilách siedmeho tímu uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

"Nevnímame futbal len cez výsledky, zaujíma nás aj herná kvalita a výkonnosť hráčov. Pripravili sme koncepciu a projekt, na ktorom budeme tvrdo pracovať, aby mali ľudia v Žiline z futbalu radosť a dobrý pocit," cituje oficiálna stránka Žilinčanov čoskoro 38-ročného (nar. 29. júna 1975) Guľu. Bývalý kormidelník AS Trenčín sa vyjadril aj na margo preferovaného herného systému pre budúcu sezónu. "Budeme hrať na troch útočníkov. Dôležitý je však pre nás spôsob hry, nie počet útočníkov," napísal v jednej z reakcií Guľa, ktorý nepoprel možnosť posilnenia práve ofenzívneho postu: "Máme v tíme hráčov, ktorým chceme dať priestor a s ktorými chceme pracovať. Nevylučujeme však príchod hráča do ofenzívy."

Podľa medializovaných informácií mohol MŠK posilniť poľský zakončovateľ Ireneusz Jeleň, ktorý naposledy pôsobil na klubovej úrovni v poľskom klube Górnik Zabrze. Guľa jeho transfer vylúčil. "Neviem o tom. Pravdepodobne to je len mediálna hra poľského klubu," napísal tréner Žilinčanov, ktorý nepovažuje za reálny ani príchod hráčov zo svojho bývalého klubu: "Momentálne neprichádza prestup z Trenčína do úvahy." 

"Šošoni" by však mohli angažovať 21-ročného argentínskeho útočníka Damiana Nuňéza, ktorý sa s tímom pripravuje od 14. júna. "Po zajtrajšom prípravnom stretnutí proti Sigme Olomouc pripravíme komplexné hodnotenie Nuňéza a rozhodneme sa, či pocestuje s nami na sústredenie do Rakúska," vyjadril sa na margo možnej posily Guľa a na odľahčenie doplnil: "Nestávkujem, ale ak Žilina postúpi do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA, dám sa ostrihať dohola."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona