Tréner Guardiola: Som hrdý na tím aj trénera Heynckesa

NETKY.SK • 31 August 2013, 12:20 • 2 min
Tréner Guardiola: Som hrdý na tím aj trénera Heynckesa

PRAHA - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Josep Guardiola po piatkovom triumfe v európskom Superpohári prejavil uznanie nielen svojim zverencom, ale aj svojmu predchodcovi Juppovi Heynckesovi.

slovakia

left justify in out

Bayern vyhral v kalendárnom roku 2013 už štyri trofeje a môže pridať aj piatu, ak bude úspešný na klubových MS FIFA, ktoré sa uskutočnia 11.-21. decembra v Maroku. Okrem Ligy majstrov, európskeho Superpohára získal aj nemecký double, no triumf v Prahe bol prvou trofejou trénera Guardiolu na lavičke Bayernu, kde v lete vystriedal úspešného Heynckesa. 

"Som veľmi, veľmi hrdý na moje mužstvo a Juppa Heynckesa," povedal pre agentúru dpa španielsky kouč, ktorý sa preslávil pôsobením v FC Barcelona. "Tréner Heynckes je tou najdôležitejšou osobu, ktorej vďačíme za to, kde sme. Veľká vďaka mu patrí za to, že som dostal šancu hrať o túto trofej. Som nesmierne šťastný z toho, akým spôsobom sme hrali. Nevyužili sme dosť príležitostí v posledných troch dueloch, ale nikdy sme neprestali hrať ofenzívne. Títo hráči majú neskutočný charakter."  

Bavorský klub, ktorý sa stal v Prahe prvým nemeckým víťazom Superpohára v histórii, si súčasne skompletizoval všetky európske trofeje. "Táto trofej je veľmi dôležitá pre nás, ak chceme zostať na vlne úspechov," uviedol športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. "Prehrali sme totiž v nemeckom Superpohári. Nahnevalo nás to, takže by bolo pre nás nepríjemné, ak by sme znovu prehrali." 

Medzinárodné trofeje Bayernu Mníchov:
Európsky pohár majstrov/Liga majstrov: 1974, 1975, 1976, 2001, 2013
Pohár víťazov pohárov: 1967
Pohár UEFA/Európska liga: 1996
MS klubov FIFA: 1976, 2001
Európsky Superpohár: 2013



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies