Tréner Good Angels Košice: Veríme si a sme nastavení vyhrať v Miškovci

NETKY.SK • 29 November 2016, 13:22 • 2 min
Tréner Good Angels Košice: Veríme si a sme nastavení vyhrať v Miškovci

KOŠICE - Mimoriadne dôležitý zápas v stredu odohrajú basketbalistky Good Angels Košice na palubovke maďarského družstva Aluinvent DVTK Miškovec. Košičanky potrebujú zvíťaziť v záujme udržania si šancí na postup do ďalšej fázy Európskeho pohára FIBA. V predošlých dvoch dueloch na palubovkách súperov ťahali za kratší koniec, pred duelom v Maďarsku si však veria a myslia na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Košičanky začínali svoju púť v EP FIBA práve v zápase proti Miškovcu. Na domácej palubovke ho zvládli, lenže potom prišli prehry v Turecku s Yakin Dogu a v Grécku s Olympiakosom Pireus a ich šance na postup sa znížili. Hráčky Miškovca prehrali všetky tri doterajšie zápasy a Košičanky by im negatívnu sériu rady predĺžili.

 

"Všetci veľmi dobre vieme, o čo hráme. Bude to pre nás mimoriadne dôležitý zápas smerom k ďalšiemu účinkovaniu v EP FIBA. Cestu nám uľahčí iba víťazstvo. Áno, aj v prípade prehry by ešte žila šanca na postup, ale už by to bolo mimoriadne ťažké. Dievčatá, a celý tím, sú nastavené na to, aby sme v Miškovci vyhrali. Náš súper je doma veľmi nepríjemný, čo dokázal aj v uplynulých zápasoch EP FIBA," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič.

 

Košičanky vyhrali prvý vzájomný zápas 82:67, no proti húževnatému súperovi rozhodli až v záverečnej štvrtine. V prvej polovici zápasu sa citeľne trápili. "Ten zápas bol viac o našich chybách, než o ich kvalite. V prvom polčase sme sa trápili pre nervozitu, ktorá, verím, už je minulosťou. Dúfam, že družstvo sa už zohralo. Som presvedčený, že kvalita je na našej strane," netají Jankovič.

 

Jeho zverenky sa chcú vyvarovať chýb, ktoré ich stáli lepšie výsledky v predošlých dvoch zápasoch. Proti maďarskému tímu si veria, ale uvedomujú si, že súperky im nedajú nič zadarmo.

 

"Pozor si musíme dávať na obranný doskok, ktorý je silnou stránkou nášho súpera. Pozor si musíme dávať aj na chyby v obrane. Musíme hrať rýchlo. Náš tím nie je skladaný na to, aby sme hrali profesorský basketbal. O tom sme sa presvedčili aj v zápase s Olympiakosom. Keď sme zrýchlili hru, tak druhý polčas bol úplne iný. Máme typy hráčok, ktoré to dokážu," poznamenal Jankovič.

 

Zápasy EP FIBA sú na programe po reprezentačnej prestávke, ktorá slovenskému ženskému basketbalu priniesla definitívu postupu na ME 2017. Pre košický tím to však znamenalo aj isté komplikácie. "Tento model kvalifikácie je pre mnohé kluby nešťastný. Keď sme sa po istej dobe dali dokopy a darilo sa nám lepšie sa herne zladiť, tak prišla desaťdňová prestávka. Tá nám neprospela. Družstvo sa rozbilo, viacero hráčok odišlo. Faktom je, že tímy majú rovnaké podmienky. Hráčky Miškovca boli pokope, ale neodohrali žiadny zápas. My už máme za sebou aspoň jeden extraligový zápas," dodal Jankovič.

 

Po zápase v Miškovci sa Košičanky dvakrát predstavia na domácej palubovke, na ktorej by po decembrovom zápase chceli oslavovať postup do ďalšej fázy. Dôležitý krok je však potrebné spraviť už v Miškovci. "V skupine sú tri družstvá, ktoré majú euroligovú úroveň. Obe mužstvá, Olympiakos i Yakin Dogu, to myslia s postupom vážne. My potrebujeme na to, aby sme hrali 15. decembra proti Olympiakosu o postup, v Miškovci vyhrať," uviedol generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský. Spomínaný zápas začína od 17.00 a vysiela ho televízia Digi Sport.

 

priebežná tabuľka D-skupiny:

 

1. Yakin Dogu Universitesi 3 3 0 196:152 6

2. Olympiakos Pireus 3 2 1 199:193 5

3. GOOD ANGELS KOŠICE 3 1 2 206:222 4

4. Aluinvent DVTK Miškovec 3 0 3 180:214 3

 

zostávajúci program Good Angels v EP FIBA:

 

30. novembra, Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels

8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus (Gréc.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies