Tréner Good Angels Jankovič: Spokojnosť bude iba s postupom

NETKY.SK • 26 Január 2017, 17:22 • 2 min
Tréner Good Angels Jankovič: Spokojnosť bude iba s postupom

KOŠICE - Najskôr nebezpečné zahrávanie sa s ohňom, nakoniec úsmevy a dobrý pocit z postupu. Baskebalistky Good Angels Košice síce výborne rozohrali dvojzápas Európskeho pohára FIBA s francúzskym družstvom Flammes Carolo Basket (83:64), no v druhom súboji si cestu za postupom zbytočne skomplikovali a veľa nechýbalo, aby komfortný 19-bodový náskok prepásli. Napokon však v odvete prehrali "iba" o 14 bodov (58:72), takže lepšie skóre ich posunulo do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Košičanky zrejme priveľmi uspokojilo víťazstvo o 19 bodov v prvom 16-finálovom zápase. V druhom stretnutí totiž už v 5. minúte prehrávali o 14 bodov a dve minúty pred koncom záverečnej štvrtiny bolo skóre dvojzápasu takmer vyrovnané. Košičanky napokon predsa len potvrdili postup a aj napriek 14-bodovej prehre odchádzali z Francúzska spokojné. "Radosť určite cítime, ale nie z predvedenej hry ani z výsledku, ale z postupu," poznamenal po návrate tréner Peter Jankovič.

 

V závere zápasu aj kormidelník slovenského majstra tŕpol, keď domáce viedli o 18 bodov (71:53) a boli s loptou v útoku. "Už som si v hlave premietal všetky scenáre, ktoré by nastali, keby ony v tom čase dali kôš a my by sme museli dobiehať manko. Našťastie Rebecca Allen vypichla súperkám loptu, dali sme ľahký kôš a následne náš postup potvrdila Teja (Oblaková) ďalšími bodmi," uviedol Jankovič.

 

Luxusný 19-bodový náskok Košičaniek po víťazstve 83:64 v prvom zápase začali hráčky francúzskeho tímu mazať už v úvode. V prvej štvrtine dominovali a reálne sa vrátili do hry o postup. "Zahrávali sme sa s ohňom. Zápas mal prakticky rovnaký priebeh ako prvý duel u nás, ibaže s tým rozdielom, že si družstvá vymenili úlohy. Ony vstúpili do zápasu fantasticky. Trafili tri priam "nezmyselné" trojky z ťažkých pozícií a viedli 16:2. Šnúra štrnástich bodov domáceho tímu bola pre nás veľmi nepríjemná. Nervozita bola na nás vidieť, no postupne sme sa upokojili. V polovici tretej štvrtiny sme viedli o dva body a, pri všetkej úcte k súperovi, som si myslel, že to vzdajú a že to dotiahneme do víťazstva," priznal generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

 

Keďže francúzsky tím Carolo Basket vyhral svoju základnú H-skupinu so stopercentnou bilanciou a výborným skóre, bol papierovým favoritom dvojzápasu. "Pre nás je určite dobrý pocit, že sme zo 16-teho miesta vyradili prvého, ale myslím si, že to postavenie tímov po základných skupinách nebolo reálnym odzrkadlením ich kvalít," dodal tréner Jankovič.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona