Tréner Francúzska neveril vlastným očiam, toľko šancí a napokon fiasko

NETKY.SK • 4 September 2017, 11:45 • 2 min
Tréner Francúzska neveril vlastným očiam, toľko šancí a napokon fiasko

TOULOUSE - Len tri dni po tom, ako futbalisti Francúzska vyprevadili Holanďanov s prehrou 0:4 v A-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018, nedokázali outsiderovi Luxembursku streliť v nedeľu na domácej pôde v Toulouse ani jeden gól a uhrali iba nerozhodný výsledok (0:0). Šokujúci rezultát mierne skomplikoval cestu krajine galského kohúta za konečným prvým miestom v skupine, Švédi po hladkom víťazstve 4:0 v Bielorusku strácajú na lídra už iba bod.

slovakia

left justify in out

Francúzski futbalisti pozahadzovali množstvo šancí, čo rozzúrilo reprezentačného trénera Didiera Deschampsa. Jeho zverenci dominovali v držaní lopty, na súperovu bránu vyslali 34 striel, dvakrát opečiatkovali brvno, ale prekonať veľmi dobre chytajúceho luxemburského brankára Jonathana Jouberta sa im nepodarilo. Najväčšie príležitosti premárnili Antoine Griezmann a Alexandre Lacazette.

Deschamps v rozhovore pre RTL France na nečakaný rezultát reagoval takto: "Je to futbal. Dáva to zmysel." Kormidelník reprezentácie potom pokračoval: "Mať toľko šancí a neskórovať, to je k zúrivosti. Chýbalo nám trocha presnosti. Veľa vecí nebolo ostrých." Na margo súpera dodal: "Luxembursko bolo hrdinské, ale postrádali sme realitu a prehľadnosť,"

"Musíme vyhrať zostávajúce dva zápasy a potom sa nemusíme spoliehať na iných," zakončil v pozitívnom duchu šéf realizačného tímu národného tímu Francúzska. Najbližší kvalifikačný zápas odohrajú jeho zverenci v Bulharsku, švédsky prenasledovateľ privíta doma Luxembursko.

Pochopiteľne, v inej tónine hovoril Deschampsov náprotivok na lavičke Luxemburska, tréner Lutz Holtz: "Bol to historický zápas pre Luxembursko," povedal. "Pre nás je to deň slávy. V polčase som povedal svojim hráčom, aby pili veľa vody, požiadal som ich, aby boli agresívnejší v súbojoch a taktiež sme upravili niektoré taktické detaily," dodal. Jeho mužstvu patrí v tabuľke piate miesto s piatimi bodmi, bez šance čo i len na barážovú priečku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona