Tréner Edmontonu Eakins pochválil Marinčina, urobil progres

NETKY.SK • 6 Január 2014, 14:43 • 2 min
Tréner Edmontonu Eakins pochválil Marinčina, urobil progres

EDMONTON - Oilers si slovenského obrancu opätovne stiahli do prvého tímu pred Vianocami, kde zotrval dodnes.

slovakia

left justify in out

Tréner hokejistov Edmontonu Oilers Dallas Eakins sa pochvalne vyjadril na adresu svojho mladého zverenca Martina Marinčina. Dvadsaťjedenročný slovenský obranca, ktorý zažíva debutovú sezónu v NHL, urobil podľa neho za niekoľko dní pobytu v tíme progres a začína si na ľade stále viac veriť.

Marinčin dostal v úvode decembra premiérovú pozvánku od predstaviteľov Edmontonu, po dvoch odohratých zápasoch v profilige však zamieril späť na farmu do Oklahomy. V AHL sa dlho neohrial, pred Vianocami si ho Oilers opätovne stiahli do prvého tímu, kde zotrval dodnes.

Je viac asertívny

"Oproti prvému pobytu je teraz viac asertívny," povedal Eakins na adresu urasteného beka, ktorý v siedmich dueloch v drese slávneho kanadského tímu nazbieral dve plusky, dve trestné minúty a prezentoval sa aj dvoma strelami. V priemere odohral 15 minút na zápas. "Pri prvej pozvánke je každý hráč nervózny, nechce hlavne urobiť chybu a hrá trochu váhavo. Keď sme ho posielali späť na farmu, spolu s generálnym manažérom Craigom MacTavishom sme si s ním sadli a dali mu jasne najavo, čo potrebujeme v jeho hre zlepšiť. Chceli sme, aby si viac veril a hral to isté, čo v American Hockey League."

Rady si vzal k srdcu

Podľa trénera si Marinčin vzal ich slová k srdcu. "Keď sa k nám vrátil, väčšinu času dodržiaval, čo sme mu povedali," vyjadril sa o košickom odchovancovi. "Čaká ho ešte dlhý herný vývoj, má sa ešte čo učiť, no už teraz nám vie pomôcť svojimi fyzickými parametrami. Stále vyzerá ako chlapec, no s hokejkou dosiahne ďaleko a dokáže s ňou na veľkú vzdialenosť vypichnúť súperovi puk," dodal Eakins pre oficiálnu klubovú webstránku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies