Tréner Dinama Záhreb: Dúfal som, že sa nám podarí zázrak

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:41 • 2 min
Tréner Dinama Záhreb: Dúfal som, že sa nám podarí zázrak

ZÁHREB - Najväčším prekvapením stredajšieho programu 1. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov bol domáci triumf Dinama Záhreb nad anglickým tímom Arsenal Londýn (2:1). V 24. min šokoval londýnskych "kanonierov" prvým gólom Josip Pivarič. Presný zásah pôvodne pripísali hosťujúcemu Alexovi Oxladovi-Chamberlainovi, ktorý lopte pomohol do siete.

slovakia

left justify in out

Zaplnený štadión Maksimir zažil druhý výbuch radosti po zmene strán v 58. min, keď sa po rohovom kope hlavou presadil Junior Fernandes. Dvadsaťšesťročný Čiľan, ktorého označili za muža zápasu, v stretnutí upútal energickým výkonom, defenzívnou spoľahlivosťou a tým najdôležitejším - víťazným gólom. V 79. min dokázal Arsenal už iba znížiť zásluhou Thea Walcotta.


Dinamo zvíťazilo v hlavnej fáze LM prvýkrát od roku 1999. Portál denníka Jutarnji list dokonca označil triumf Dinama za najväčší v samostatnosti Chorvátska.


Cestu za triumfom mu uľahčil aj premotivovaný útočník hostí Olivier Giroud. Francúz dvakrát v priebehu prvého polčasu išiel do osobného súboja s prehnaným dôrazom a v 40. min putoval po druhej žltej karte predčasne pod sprchy.


Tréner záhrebského mužstva Zoran Mamič označil triumf nad veľkým favoritom za zázrak. "Samozrejme, teším sa, že sme hneď v prvom zápase skupinovej fázy zdolali Arsenal. V Lige majstrov sme vyhrali po dlhom čase. Tajne som dúfal, že by sa nám mohol podariť tento zázrak. Videl som totiž, ako moji chlapci pristupujú k príprave na toto dôležité stretnutie. Nebál som sa, že by zápas mohol byť pre nás katastrofou. Bol som presvedčený, že fyzicky nie sme horší ako hráči Arsenalu," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová Mamiča, ktorého chce časť chorvátskej futbalovej verejnosti čoraz viac vidieť na pozícii reprezentačného kouča. Ako je známe, po nedávnych výsledkových neúspechoch skončil na lavičke národného mužstva Niko Kovač.


"Máme obrovský dôvod na oslavu. Počas prestávky sme sa v šatni dohodli, že by sme nemali meniť štýl hry napriek tomu, že sme vyhrávali a v poli mali početnú prevahu. Vďaka červenej karte súperovho hráča sme to mali jednoduchšie, ale Arsenal má kvalitných hráčov, ktorí dokážu v ktoromkoľvek okamihu narobiť súperovi problémy. V ďalšom zápase hráme s Bayernom. Čokoľvek iné než naša prehra by bolo prekvapením. Vynasnažíme sa pripraviť ďalšie," doplnil 43-ročný rodák z Bjelovaru, ktorý priznal, že pri skautingu hry Arsenalu mu pomohli aj známi krajania pôsobiaci na lavičke iného londýnskeho klubu West Hamu United. "Veľa informácií o Arsenalu mi poskytli Slaven Bilič a Nikola Jurčevič. Touto cestou im chcem veľmi poďakovať," dodal na záver Mamič.


Hosťujúci kormidelník Arséne Wenger bol po zápase sklamaný. "Stále sa môžeme kvalifikovať ďalej, ak v zostávajúcich piatich dueloch predvedieme špičkové výkony. Na začiatku súťaží máme vždy rovnaký problém, ale som si istý, že sa nám to môže podariť. Proti Dinamu sme si vypracovali viacero šancí. Bolo náročné hrať 50 minút v početnom oslabení. Nepredviedli sme najlepší výkon, predovšetkým pri druhom góle sme mohli byť ostražitejší," vyhlásil pre web UEFA Wenger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies