Tréner Chicaga Blackhakws chváli Handzuša: dáva nám nové možnosti

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 10:27 • 2 min
Tréner Chicaga Blackhakws chváli Handzuša: dáva nám nové možnosti

Chicago - Tréner hokejistov Chicaga Blackhakws Joel Quenneville si nevie vynachváliť služby Michala Handzuša, ktorého už presnul do druhého útoku. Slovenský center v posledných dueloch NHL dokonale nahradil zraneného Dave Bollanda a spoločne s Patrickom Sharpom a Patrickom Kaneom vytvorili produktívny útok.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Handzuš, ktorý v zámorskej profisúťaži strávil už 14 sezón, od svojej aprílovej výmeny zo San Jose nastupoval väčšinou v tretej a štvrtej formácii Chicaga. Lenže zatiaľ, čo v drese žralokov nazbieral v 28 dueloch len gól a asistenciu, v jedenástich zápasoch za Blackhawks má bilanciu 1+5. Navyše, na vhadzovanie má 57,3% úspešnosť, zatiaľ čo Bolland má 46,1%. "Myslím, že mne, Handzušovi a Sharpovi sa spoločne hrá veľmi dobre, tá dôležitá chémia medzi nami funguje. Dúfam, že budeme mať možnosť spolu hrať aj v ďalších stretnutiach," poznamenal Kane.

Handzuš dostal prvú šancu v druhom útoku v Edmontone a pri víťazstve jastrabov 4:1 sa blysol hneď tromi asistenciami. Zamorskí odborníci vyzdvihli najmä asistenciu na gól Kanea, ktorého vyzval na sólo presnou prihrávkou od modrej čiary. "Už v zápase s Edmontonom sme si vyskúšali rôzne situácie a zistili sme, že Handzuš hral s týmito chlapcami veľmi dobre. To je pre nás dobrá správa, pretože nám do dáva ďalšie možnosti a variácie," povedal pre Chicago Sun-Times tréner Quenneville. "Niekedy sa trafíte do správnej chémie, niekedy to funguje len krátky čas a niekedy zasa dlhší čas. Chlapci však zjavne využili svoju príležitosť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona