Tréner českých majstrov sveta Augusta sa lieči na rakovinu

NETKY.SK • 9 Október 2015, 09:41 • 2 min
Tréner českých majstrov sveta Augusta sa lieči na rakovinu

PRAHA - Bývalý československý hokejový reprezentant a neskôr úspešný tréner Josef Augusta trpí rakovinou podžalúdkovej žľazy.

slovakia

left justify in out

Podľa isport.blesk.cz 68-ročný rodák z Havlíčkovho Brodu potvrdil pre televíziu TV Nova, že podstupuje chemoterapiu. "Ja nebojujem, ja sa liečim. Cítim sa dobre," povedal člen Siene slávy českého hokeja.

 

Aktívna hráčska kariéra Josefa Augustu bola spätá so zlatou érou armádneho klubu Dukla Jihlava, s ktorým získal osem titulom majstra ČSSR. Na reprezentačnej úrovni bol členom troch strieborných a jedného bronzového tímu na majstrovstvách sveta, v roku 1976 si zahral vo finále Kanadského pohára a podieľal sa na druhom mieste ČSSR na zimných olympijských hrách v Innsbrucku. Ako tréner najskôr asistoval Ivanovi Hlinkovi na majstrovstvách sveta 1999 pri zisku trofeje a potom sám doviedol Čechov k ďalším dvom prvenstvám na šampionátoch 2000 a 2001. Bol tiež hlavným trénerom na zimných olympijských hrách 2002 v Salt Lake City.

 

Rakovina podžalúdkovej žľazy postihla aj inú českú športovú legendu Věru Čáslavskú, sedemnásobnej olympijskej víťazke v športovej gymnastike v máji časť orgánu odoperovali a potom tiež podstúpila chemoterapiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies