Tréner Bosny pred odvetou proti SR : Hráči sú deprimovaní

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:58 • 2 min
Tréner Bosny pred odvetou proti SR : Hráči sú deprimovaní

SARAJEVO - Tréner futbalistov Bosny a Hercegoviny Safet Sušič sa po prvej prehre v kvalifikácii MS 2014 so Slovenskom (0:1) dostal pod paľbu kritiky zo strany fanúšikov aj médií. Sušičovi zverenci sa pokúsia vrátiť na víťaznú vlnu v utorkovej odvete G-skupiny proti Slovensku v Žiline.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Bosny a Hercegoviny si po nečakanej prehre v Zenici skomplikovali cestu k brazílskym brehom. Naďalej sú na čele G-skupiny, ale rovnaký počet 16 bodov má aj druhé Grécko, pričom tretie Slovensko má na konte o štyri body menej.

Bývalý útočník Juhoslávie Sušič si získal uznanie futbalovej verejnosti za ofenzívny prejav, pretože do piatkového duelu dali jeho zverenci 23 kvalifikačných gólov. "Za prehru sa môžeme hnevať len sami na seba a teraz môžme len vyvrátiť názor množstva fanúšikov, ktorí si myslia, že sú väčší odborníci na tím Bosny ako jeho súčasný tréner," povedal 58-ročný kouč pre denník Oslobodenje. "Odmietam kritické slová na adresu našej zostavy, pretože ak by som poslal na ihrisko inú zostavu a aj tak by sme prehrali, vyšlo by to rovnako. Fanúšikovia však nemajú všetky informácie. Nevedeli, že Mensur Mujdža nebol zdravotne fit a Avdija Vršajevič naskočil do zápasu až na poslednú chvíľu."

Tréner Bosny a Hercegoviny, ktorého zverencov po výlete na Slovensko čakajú v októbri ešte dva kvalifikačné duely doma s Lichtenštajnskom a v Litve, sa domnieva, že v Zenici jeho hráči Slovákov podcenili. "Sledovali sme ich prípravný zápas s Rumunskom (1:1) a nadobudli sme chybnú predstavu, že to bude jednoduché. Možno sme ten zápas ani nemali sledovať," povedal pre agentúru Reuters tréner. "Hráči sú z toho ešte stále deprimovaní a mojou úlohou teraz je znovu ich nakopnúť pred veľmi náročným duelom v Žiline, kde musíme predviesť výkon za hranicami svojich možností. Musíme vyhrať, ak chceme zostať v sedle. Mujdža už sa zotavil a bude hrať namiesto Vršajeviča, zatiaľ čo Miralem Pjanič má menšie zranenie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona