Tréner Bosny a Hercegoviny verí rovnakým hráčom

NETKY.SK • 1 Október 2013, 13:11 • 2 min
Tréner Bosny a Hercegoviny verí rovnakým hráčom

SARAJEVO - Tréner futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny Safet Sušič nominoval na blížiaci sa dvojzápas proti Lichtenštajnsku (piatok 11. októbra o 20.00 h SELČ v Zenici) a Litve (utorok 15. októbra o 20.00 h SELČ v Kaunase) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie takmer identických hráčov, ktorí vybojovali pred necelým mesiacom víťazstvo 2:1 v Žilne so Slovenskom.

slovakia

left justify in out

Jedinou zmenou je neúčasť obrancu nemeckého Freiburgu Mensura Mujdžu, vo výbere ho nahradil absolútny nováčik - stredopoliar HNK Rijeka Zoran Kvržič. V 23-člennej nominácii, zverejnenej v pondelok na tlačovej konferencii, sa nachádzajú kanonieri Edin Džeko (Manchester City) a Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart), ale aj stredopoliari Miralem Pjanič (AS Rím), Senad Lulič (Lazio Rím) či obranca nemeckého Bayeru Leverkusen Emir Spahič, teda všetky najväčšie hviezdy balkánskeho tímu.

Bosna a Hercegovina je na čele G-skupiny európskej časti kvalifikácie MS 2014, na konte má 19 bodov. Rovnaký počet dosiahlo aj Grécko, ktoré zaostáva len o skóre. Na svetový šampionát už nemá šancu postúpiť žiadny iný tím z G-skupiny. Slovensku patrí tretia pozícia (12 bodov), nasledujú Litva (8), Lotyšsko (7) a Lichtenštajnsko (2).

"Na blížiace sa stretnutie sa musíme pripraviť s absolútnou vážnosťou. V Lichtenštajnsku sme síce strelili osem gólov, ale odveta bude rozhodne náročnejšia. Očakávam, že súper príde s úplne inou taktikou - bude zatiahnutý pred vlastným pokutovým územím, aby nedostal toľko gólov. Dôležité bude, aby sme sa čo najskôr ujali vedenia. Uvedomujeme si, že nemôžeme podceniť súpera. Hráči musia zostať stopercentne koncentrovaní až do skončenia zápasu," uviedol na stretnutí s novinármi Sušič

Nominácia futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny na dvojzápas s Lichtenštajnskom (piatok 11. októbra o 20.00 h SELČ v Zenici) a Litvou (utorok 15. októbra o 20.00 h SELČ v Kaunase) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie:
Brankári: Asmir Begovič (Stoke City/Angl.), Asmir Avdukič (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzič (VfR Aalen/Nem.)
Obrancovia: Ermin Bičakčič (Eintracht Braunschweig/Nem.), Emir Spahič (Bayer Leverkusen/Nem.), Toni Šunjič (Zaria Lugansk/Ukr.), Ervin Zukanovič (KAA Gent/Belg.), Boris Pandža (Górnik Zabrze/Poľ.)
Stredopoliari: Senad Lulič (Lazio Rím/Tal.), Sejad Salihovič (TSG Hoffenheim/Nem.), Adnan Zahirovič (VfL Bochum/Nem.), Elvir Rahimič (CSKA Moskva/Rus.), Haris Medunjanin (Gaziantepspor/Tur.), Senijad Ibričič (Kayseri Erciyesspor/Tur.),
Miralem Pjanič (AS Rím/Tal.), Miroslav Stevanovič (Elche/Šp.), Izet Hajrovič (Grasshopper Zürich/Švaj.), Avdija Vršajevič (Hajduk Split/Chor.), Zvjezdan Misimovič (Kuej-čou Žen-che/Čína), Zoran Kvržič (HNK Rijeka/Chor.)
Útočníci: Edin Džeko (Manchester City/Angl.), Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart/Nem.), Edin Višča (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies