Tréner Bayernu Guardiola: Hráči si rýchlo osvojili moje myšlienky

NETKY.SK • 16 Október 2013, 16:15 • 2 min
Tréner Bayernu Guardiola: Hráči si rýchlo osvojili moje myšlienky

MNÍCHOV - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Pep Guardiola vyjadril prekvapenie z toho, ako rýchlo si hráči osvojili jeho myšlienky od júla, keď vystriedal úspešného Juppa Heynckesa.

slovakia

left justify in out

Španielsky kouč pre klubový magazín dodal, že mužstvo je už teraz na "veľmi vysokej úrovni" a bude ešte silnejšie, keď sa do kádra vrátia zranení hráči. "Aby som bol úprimný, tak ma trochu prekvapuje ako rýchlo hráči prijali moje myšlienky," povedal Guardiola. Pod Heynckesovým vedením vyhral v minulej sezóne bavorský klub bundesligový titul, Nemecký pohár aj Ligu majstrov. Pod taktovkou Guardiolu, ktorý má platný kontrakt do leta 2016, je Bayern na čele bundesligy, v 3. kole Nemeckého pohára a vyhral prvé dva zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov. Guardiola poznamenal, že aj naďalej bude využívať v kádri rotačný systém a hráči musia byť lojálni a akceptovať to. "Budeme do konca sezóny bojovať o tituly, pokiaľ každý hráč v tomto výnimočnom tíme akceptuje moje rozhodnutia. Ak nie, nastanú problémy. Opakujem však, že potrebujeme každého hráča," dodal bývalý kouč FC Barcelona. Guardiola zjavne podporuje zásadu cukru a biča. "Som skvelý kamarát s hráčmi, ak akceptujú to, čo hovorím. Podporujem tých, ktorí rešpektujú moje rozhodnutia, ale ten kto to nechce pochopiť, skončí často na tribúne," konštatoval Guardiola. "Keď sa pozriete na celú sezónu, tak nie je dobré, keď napríklad Franck Ribery alebo Philipp Lahm hrajú 90 minút každé tri dni. Čím viac hráčov, tým viac zmien môžem robiť."

Guardiola, ktorý počas pôsobenia v Barcelone v rokoch 2008 - 2012 dvakrát vyhral Ligu majstrov a celkovo získal 14 titulov, bude mať ešte väčší výber po návrate španielskych stredopoliarov Thiaga Alcantaru a Javi Martineza. Mario Götze je už po zranení späť, ale mimo hru ešte zostávajú švajčiarsky krídelník Xherdan Shaqiri a nemecký obranca Holger Badstuber.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies