Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Southgate očakáva od hráčov profesionalitu a disciplínu

NETKY.SK • 2 December 2016, 07:54 • 2 min
Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Southgate očakáva od hráčov profesionalitu a disciplínu

LONDÝN - Gareth Southgate po vymenovaní za trvalého trénera anglickej futbalovej reprezentácie odkázal svojim zverencom, že od nich očakáva profesionálny prístup. Narážal tým na nedávny alkoholový "výstup" kapitána Wayna Rooneyho. Toho pristihli v podguráženom stave na verejnosti po novembrovom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2018 so Škótskom (3:0).

slovakia

left justify in out

Britské médiá neskôr vyrukovali s informáciou, že v rovnakú noc sa v kluboch zabávali aj Rooneyho spoluhráči.

 

Oficiálne síce neporušili žiadne pravidlá, ale vyvolali polemiku ohľadne disciplíny mimo ihriska.

Southgate na tlačovej konferencii tiež oznámil, že 31-ročný Rooney napriek spomenutému škandálu a nie optimálnej zápasovej praxi v Manchestri United zostane kapitánom "Albiónu". Zároveň však upozornil na potrebu viacerých vodcovských osobností v tíme. "Zjavne nemôžeme očakávať, že Wayne odohrá každý zápas. Potrebujeme vychovať viac lídrov. Rooney výrazne pomohol Anglicku v minulosti a určite nám bude prospešný aj v budúcnosti, ale musíme zapojiť i ostatných," uviedol Southgate.

Anglicko je jedným zo súperov Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona