Tréner Anglicka Hodgson chce ísť nemeckou cestou

NETKY.SK • 2 December 2014, 13:35 • 2 min
Tréner Anglicka Hodgson chce ísť nemeckou cestou

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson naznačil, že reprezentácia "Albiónu" by sa mala vydať nemeckou cestou.

slovakia

left justify in out

"Je potrebné dať dôraz na dlhodobé a systematické budovanie tímu. Nevyhnutnosťou sú mladí hráči," vyjadril sa 67-ročný lodivod Anglicka.

Futbalisti Nemecka sklamali svojich priaznivcov na ME 2000 v Holandsku a Belgicku, keď skončili svoje účinkovanie už v základnej skupine. Prehry s Portugalskom (0:3), spomenutým Anglickom (0:1) a remíza s Rumunskom (1:1) znamenali pre jedného z vážnych adeptov na najvyššie priečky neočakávane skorý odchod domov z kontinentálneho šampionátu. Postupne však prišlo v nemeckom futbale k stabilizácii kádra, mladí hráči "dozreli". Vyvrcholením snaženia bol pre "Nationalelf" titul majstrov sveta v Brazílii 2014 po finálovom víťazstve na štadióne Maracana nad Argentínou 1:0 po predĺžení. Nemecko získalo štvrté zlato na MS v histórii, v počte primátov sa vyrovnalo druhému Taliansku a brazílskeho lídra (päť prvenstiev) už majú na dosah. "Nemecko malo na svetovom šampionáte mimoriadne kvalitné a súdržné mužstvo, titul svetového šampiona si vybojovalo zaslúžene. Radi by sme sa vydali rovnakou cestou a napodobnili nemecký úspech. Myslím si, že je v našich silách pracovať obdobným spôsobom," vyjadril sa v rozhovore pre FIFA Roy Hodgson. 

 

Anglicko sa tešilo zatiaľ iba raz z prvenstva na svetovom šampionáte: uspelo v domácom prostredí v roku 1966 (vo finále zdolalo bývalú NSR 4:2 po predĺžení, pozn.), na ďalší úspech na takomto fóre však čaká už takmer 50 rokov. "Musíme to risknúť, staviť na mladých hráčov a dať im príležitosť," doplnil Roy Hodgson. Jeho zverencom sa zatiaľ darí v aktuálnej kvalifikácii ME 2016. V E-skupine figurujú Angličania suverénne na prvom mieste, v štyroch dueloch získali maximálny počet 12 bodov a sú blízko k postupu na najbližší kontinentálny šampionát do Francúzska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies