Tréner AEK Atény takmer udrel svojho zverenca, zasiahli hráči

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:17 • 2 min
Tréner AEK Atény takmer udrel svojho zverenca, zasiahli hráči

ATÉNY - Viac než očakávané víťazstvo Olympiakosu Pireus nad AEK Atény 80:67 v druhom semifinále najvyššej gréckej súťaže zarezonovala medzi basketbalovou verejnosťou prvopolčasová roztržka medzi trénerom zdolaného tímu Jurem Zdovcom a jeho zverencom Taureanom Greenom.

slovakia

left justify in out

Za priebežného stavu 28:27 sa slovinský kouč na znak nespokojnosti s výkonom amerického rozohrávača rozhodol vystriedať ho. Keď však ten schádzal z palubovky, nejavil najmenší záujem o dohovor rozčúleného 49-ročného kormidelníka. Ten ho teda rukami udržal pred lavičkou a vehementne mu čosi vysvetľoval, ale Green odkráčal sadnúť si napriek jasnej výzve kouča, aby zostal. Po chvíli sa síce naveľa-naveľa ku gestikulujúcemu trénerovi vrátil, aj ho rukou ťukol do ľavého ramena na znak "súhlasu", ale znova odišiel, čo Zdovca ešte viac vytočilo: vykročil smerom ku hráčovi a naznačil jasný úder do tváre. To už do diania zasiahli aj ostatní basketbalisti a držali na uzde Greena, ktorý rozhodne nevyzeral, že by sa bál konfrontácie. Po incidente zamieril do šatne.

 



"Televízne zábery ukazujú iba polovicu pravdy. Druhá zostane v našom tíme. AEK ako klub je viac než všetci hráči a tréneri," povedal Zdovc a doplnil: "Riadim sa podľa takejto logiky: Tých, ktorí myslia len na seba, nerešpektujú peniaze, ktoré dostávajú a nezáleží im na klube, budem konfrontovať. Ide o dlhodobý proces. Verím, že môžeme dosiahnuť, aby fanúšikovia boli hrdí na hráčov, ktorí hája farby tohto mužstva." Informácie sú zo serverov eurohoops.net a siol.net.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona