Trenčínu by mohli pomôcť až štyria majstri sveta 2002

NETKY.SK • 5 September 2013, 11:06 • 2 min
Trenčínu by mohli pomôcť až štyria majstri sveta 2002

TRENČÍN - Omladenému kádru hokejovej Dukly Trenčín by mohli v úvode súťažného ročníka 2013/2014 pomôcť štyria majstri sveta z Göteborgu 2002.

slovakia

left justify in out

Okrem obrancu Richarda Lintnera, ktorý už dávnejšie avizoval, že by sa rád rozohral pred odchodom do zahraničia práve v Trenčíne, by si dres Dukly mohli po vzájomnom dohovore obliecť aj skúsení útočníci Róbert Petrovický s Rastislavom Pavlikovským a dokonca aj brankár Ján Lašák.

"Pre mladších spoluhráčov by to bola veľká škola a psychická vzpruha. Už len pozorovať a sedieť v kabíne s takými hráčmi," povedal pre štvrtkové vydanie denníka SME tréner Dukly Kaláber, podľa ktorého však treba ešte veci dotiahnuť. Kvarteto hráčov by v úvode sezóny pomohlo aj spropagovať Tipsport extraligu. Trenčania ju začnú 10. septembra v Bratislave súbojom s reprezentačnou dvadsiatkou. V tomto dueli ešte šampióni spred jedenástich rokov nebudú hrať. 

"Pôvodne som mienil začať so zápasmi až v októbri, no nápad kamarátov sa mi zapáčil. Rád by som pomohol klubu, v ktorom som začínal s veľkým hokejom. Zdravotne sa cítim v poriadku," uviedol pre SME Róbert Petrovický, ktorý naposledy pôsobil v Komete Brno. S Rastislavom Pavlikovským sa pripravoval doteraz na štadióne Mariána Gáboríka. Lintner už dlhšie korčuľoval s prvým tímom Dukly, za ktorý nastúpil aj na Rona Cupe. Brankár Ján Lašák momentálne trénuje vo Zvolene. "Nó, zatiaľ nie je vec dohodnutá, ale pripúšťam, že s chalanmi sme hovorili o tom, že začneme spolu v Trenčíne. Sám ešte nemám angažmán podľa mojich predstáv. Prirodzene, šanca rozchytať sa v extralige ma láka,“ uviedol pre SME Lašák. 

Ak by Trenčín angažoval štvoricu hokejistov, potom by v slovenskej extralige mohlo nastúpiť až deväť majstrov sveta z Göteborgu. Zo zlatého Filcovho výberu pôsobia Jozef Stümpel a Dušan Milo v Nitre, Martin Štrbák a Ladislav Nagy v Košiciach a obranca Peter Smrek v Martine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies