Trenčín získal skúseného českého obrancu Jiřího Drtinu

NETKY.SK • 22 December 2015, 16:13 • 2 min
Trenčín získal skúseného českého obrancu Jiřího Drtinu

TRENČÍN - Hokejový tipsportligista Dukla Trenčín získal do svojich radov Jiřího Drtinu. Skúsený český obranca podpísal s klubom zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný obranca priviedol vlani Chomutov do českej extraligy ako jeho kapitán. V najvyššej súťaži už pôsobil ako asistent, no herne ani bodovo sa mu nedarilo a niekoľko stretnutí odohral aj v prvoligovom tíme SK Kadaň. Po rozviazaní zmluvy s "pirátmi" napokon zakotvil. v Trenčíne. "Skončil som v Chumutove, hľadal som si nejaký angažmán. Ozvali sa mi z Trenčína a pomerne rýchlo sme sa dohodli," uviedol pre oficiálny web Dukly Drtina.

Hráč, ktorý odohral v českej extralige takmer 500 stretnutí, v minulosti pôsobil aj v Kladne, kde sa stretol aj so súčasnou brankárskou oporou tímu Janom Cháberom.

 

"Volal mi a hovoril mi, ako to v Trenčíne funguje, že je to v pohode. Spomenul aj štadión, ktorý je na dobrej úrovni. Trošku to zavážilo," dodal Drtina. Hoci s najvyššou slovenskou súťažou nemá skúsenosti, na pôsobenie v Dukle sa teší. "Nemám skúsenosti so slovenským hokejom, akurát jediný turnaj som tu odohral minulý rok ešte ako hráč Chomutova. Verím, že budem podávať dobré výkony a vypýtam si možno ďalší, iný angažmán."

 

Odchodom Petra Mikuša stratila trenčianska defenzíva množstvo skúseností. Dieru v obrane by mal vyplniť práve nový prírastok. "Keďže nám odišiel Mikuš, potrebovali sme beka do prvej obrany, dúfam, že bude mať dobrú strelu, rozohrávku a že nám pomôže zlepšiť naše presilovky, lebo tie nám nejdú podľa predstáv."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona