Trenčín zdolal majstrovský Slovan, hetrik Malca

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 06:32 • 2 min
Trenčín zdolal majstrovský Slovan, hetrik Malca

TRENČÍN - Futbalisti majstrovského ŠK Slovana Bratislava zaváhali v 3. kole Corgoň ligy v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Vyspelí súperi sa zamerali na pozorné bránenie, ale nezabúdali ani na ofenzívne hrozby. Domácich v prvom polčase pri koncovke ich typicky kombinačných akcií zastavovali postavenia mimo hry či nepresné finálne nahrávky, hostia sa cez súperovu obrannú "pavučinu" tiež nedostávali k šanciam. V 12. min hosťujúci Josimov z priameho kopu vystrašil brankára Volešáka. V 32. min Soumah zakončil svoj efektný slalom strelou tesne vedľa cieľa. Trenčín mal najväčšie príležitosti prvej polovice zápasu až krátko pred prestávkou - v 44. min rýchly útok zakončil William strelou z otočky iba kúsok vedľa žrde a onedlho atak Štefánika s Williamom poza súperovu obranu trenčianske duo nezakončilo vo vynikajúcej pozícií do poodkrytej bratislavskej bránky. 

Do druhého polčasu lepšie vstúpili Bratislavčania, keď v 49. min Žofčákov priamy kop hlavičkoval do siete Halenár. Bojovným domácim hráčom sa podarilo vyrovnať v 62. min, odrazenú loptu po rohovom kope napálil z 20 m Mondek a tečovaná strela zapadla do rohu bránky hostí. Reakcia Slovana však bola blesková, už o dve minúty neskôr Mézsáros zakončil svoje sólo obstrelením Volešáka a hostia opäť viedli. Veľké teplo neprospievalo tempu zápasu ani presnosti hry, napriek tomu bol súboj dramatický až do konca. V 76. min Mondekovu strelu brankár Putnocký vyrazil len ku Malecovi, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal a vyrovnal na 2:2. V nasledujúcej akcií domáci vyšachovali obranu hostí, Holúbek však tvrdo napálil iba do brankára. Záver stretnutia už bol najmä o vytrvalosti a bojovnosti. V 83. min Volešák vychytal Peltierove sólo, zakrátko na opačnej strane Mondekovu akciu zakončil Štefánik strelou do žrde. V 86. min Malec potrestal chybu Putnockého pri rozohrávke a dosiahol vedúci gól Trenčína. Ten istý hráč v 89. min vypichol loptu v strede ihriska a obišiel s ňou všetkých až do bránky - 4:2. Hektický záver duelu hostia nezvládli a žiaľ ani jeden z divákov, ktorý na tribúne skolaboval a nemohol si tak vychutnať trenčiansky obrat a zaslúžený triumf. 

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:2 (0:0) 
Góly: 76., 86. a 89. Malec, 62. Mondek - 49. Halenár, 64. K. Mészáros, ŽK: 48. Baéz, 90.+ Štefánik - 90.+ Kladrubský, rozhodovali: P. Hrčka - Balko, Poláček, 4270 divákov 

Zostavy: 
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík (57. Rundič), R. Mazáň - Baéz (69. Bariš) - Mondek, Holúbek, Štefánik, Frimmel (56. Malec) - William 
Slovan: Putnocký - E. Čikoš (77. B. Niňaj), Gorosito, Kolčák, Josimov - Grendel, Kladrubský - I. Žofčák, Soumah (62. K. Mészáros), Hlohovský - Halenár (78. Peltier) 

Hlasy: 
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "Diváci videli zaujímavý a dramatický zápas, v ktorom im dve vyspelé mužstvá predviedli kvalitnú hru a potešili ich šiestimi gólmi i množstvom ďalších príležitostí. Za nepriaznivého stavu 1:2 sme sa nevzdávali a bojovným srdcom a nasadením snažili výsledok zvrátiť. Celé mužstvo išlo dôrazne za úspechom a podarilo sa nám dosiahnuť veľmi cenné víťazstvo nad ťažkým súperom. Hráči opäť ukázali, že hrajú tímovo a dávajú futbalu veľa, takže takéto víťazstvá sú pre nich odmenou." 

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Bol to zápas vrcholnej úrovne so všetkým čo, k dobrému duelu patrí. Hralo sa síce vo veľkom teple, ale takisto aj s vysokým nasadením a padlo aj veľa gólov. Dvakrát sme viedli, ale potom sme dostali lacné góly a napokon sme náš cieľ nesplnili, pretože sme chceli bodovať. Náš výkon síce nebol zlý a hráči dobre bojovali, ale futbal je o chybách."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies