Trenčín vyhral nad HK Orange až po nájazdoch

NETKY.SK • 11 September 2013, 08:03 • 2 min
Trenčín vyhral nad HK Orange až po nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti HK Orange 20 sa postarali hneď na úvod Tipsport extraligy o menšie prekvapenie, keď v utorňajšom vloženom zápase 1. kola vybojovali bod po prehre 3:4 po samostatných nájazdoch s Duklou Trenčín.

slovakia

left justify in out

"Dvadsiatka" viedla 2:0 i 3:1, Trenčania v závere vyrovnali a rozhodli až nájazdy. V utorok sa stretli vekovo dva najmladšie tímy najvyššej slovenskej súťaže. Extraliga pokračuje vo štvrtok stretnutím HK Orange 20 s Piešťanmi, riadne prvé kolo je na programe v nedeľu 15. septembra.

Hokej - Tipsport extraliga - 1. kolo: 
HK Orange 20 - Dukla Trenčín 3:4 po sam. nájazdoch (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0, 0:1) 
Góly: 4. E. Černák (Valjent), 13. R. Gašpar (Minárik, Tibenský), 28. Skalický (P. Koyš) - 20. E. Bagin, 51. T. Troliga (Broska), 60. T. Klíma (T. Troliga), rozhodujúci sam. nájazd Komínek 

Vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše: 8. Čerešňák (Trenčín) 10 min nešp. správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Junek, Tvrdoň, 302 divákov. 

Zostavy: 
HK Orange: R. Sabol - Rusina, Dinda, Luža, Gachulinec, Valjent, E. Černák, M. Mikuš, Palovič - Horanský, Šimun, Mlynčár - Minárik, R. Gašpar, Tibenský - Skalický, D. Rehák, P. Koyš - M. Trenčan, Schroner, Rzavský 
Trenčín: A. Nagy - Habšuda, Čerešňák, Pozník, Hatala, Novajovský, E. Bagin, L. Markovič, M. Nemčík - M. Kalus, T. Troliga, Palák - Bustin, Broska, Komínek - Lipták, T. Klíma, L. Klíma - Buliš, F. Nemček, Vaculin 

Prvú vážnejšiu šancu mali domáci, nebezpečnú dorážku Rzavského po akcii Schronera však Nagy zlikvidoval. Dvadsiatka pokračovala v aktivite a dobrým pohybom si jej hráči vypýtali v krátkom slede dva fauly Trenčanov. V 4. min pri presilovke o dvoch hráčov otvoril skóre i tohtosezónny extraligový strelecký účet Erik Černák strelou zápästím od modrej. Dukla sa potom pozviechala, pridala na dôraze a dostala sa do šancí. Brankár Sabol bol však oporou svojho tímu. V 8. min mu pomohla aj žŕdka po strele Marka Kalusa. V 13. min uspel pri prečíslení dvoch na jedného Rastislav Gašpar. Menšiu nepozornosť domácich potrestal v poslednej sekunde prvej dvadsaťminútovky strelou do horného rohu bránky Emil Bagin. 

HK Orange sa ujal dvojgólového vedenia v 28. min, keď sa presadil strelou z otočky pri presilovke Skalický. Trenčania boli vývojom zaskočení a aktívna hra domácich im robila problémy. Len s námahou sa usádzali v útočnom pásme a chýbal im až dôraz v zakončení. V 51. min sa ocitol pred bránkou nekrytý Troliga a znížil na 2:3. V závere sa hralo prakticky na jednu bránku, ale brankár Sabol zostával pozorný. V závere sa napokon favorit dočkal, po vyhranom vhadzovaní sa 49 sekúnd pred treťou sirénou zápästím presadil Tomáš Klíma. 

Predĺženie o víťazovi nerozhodlo a nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých vybojoval bod navyše pre Duklu Komínek. 

Hlasy: 
Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Škoda, že sme tento zápas stratili, aspoň pár dní sme mohli byť na čele extraligy. Mali sme dobrý úvod, využili sme presilovky. Povzbudili nás strelené góly, hrali sme dobre. Súper trocha znervóznel, ale postupne začal hrať svoju hru. Škoda, že sme dostali pomerne ľahké dva góly. Sme na začiatku našej cesty, len traja naši hráči nastúpili pred týmto zápasom v seniorskom hokeji. Bol to pre nich poučný duel. Som spokojný s disciplínou." 

Róbert Kaláber (tréner Dukly Trenčín): "Dnes sme nastúpili veľmi zle. Mali sme slabý pohyb, chýbal nám dôraz v súbojoch i zakončení. Ponúkli sme súpera v úvode dvoma faulmi, ktoré potrestal. Od tohto momentu sa odvíjal celý zápas. Myslím si, že po tomto priebehu duelu, sú pre nás aj dva body víťazstvom." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona