Trenčín v Ľubľane o nádejný výsledok do odvety, Ševela: Sme pripravení

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:46 • 2 min
Trenčín v Ľubľane o nádejný výsledok do odvety, Ševela: Sme pripravení

BRATISLAVA - Slovenský futbalový šampión AS Trenčín vstúpi v stredu 13. júla druhýkrát do elitnej pohárovej súťaže Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

V úvodnom zápase 2. predkola ročníka 2016/2017 sa predstaví na ihrisku slovinskej Olimpije Ľubľana s jasným cieľom uhrať výsledok, ktorý mu dá do domácej odvety (20. júla, Žilina, 20.15) šancu prebojovať sa do 3. predkola.

V minulej sezóne Trenčania stroskotali hneď na úvodnej prekážke v podobe rumunského majstra Steauy Bukurešť. Tá vyhrala v Trenčíne 2:0 a zverencom trénera Martina Ševelu už potom nestačila ani výhra 3:2 v Rumunsku.

 

Lodivod Trenčanov teraz verí, že Ľubľana nebude znamenať pre Slovákov skorú "stopku". "Sme plní očakávania. Verím, že sme dobre pripravení na predkolá Ligy majstrov. Všetci veríme, že to nebudú len dva zápasy, ako tomu bolo minulý ročník, ale že tých zápasov bude viac a všetci si to patrične užijeme. Je to pre nás odmena za drinu, ktorú sme predchádzajúcu sezónu odviedli. Čo sa týka klubových cieľov, chceme urobiť ďalší krok vpred, chceli by sme sa v európskych pohároch posunúť čo najďalej. Teda budovať ďalej dobré meno klubu a dostať sa do povedomia," povedal najlepší kouč uplynulého ročníka Fortuna ligy.

 

Aj kapitán tímu Peter Kleščík je pred dvojzápasom v LM plný nádeje: "Minulú sezónu sme tvrdo pracovali, aby sme mohli hrať Ligu majstrov. Mužstvo je pripravené a plné odhodlania na ostrý štart, ktorý nás čaká. Verím, že budeme v dvojzápase s Ľubľanou úspešní a pozrieme sa aj do ďalších predkôl. Chceme uhrať dobrý výsledok do odvety." Slovenský majster má za sebou kvalitnú prípravu na účinkovanie v LM, v ktorej triumfoval nad českou Spartou Prahu 3:1 a zakončil ju remízou 1:1 s ruským vicemajstrom Rostovom. Trenčania odštartujú účinkovanie v najprestížnejšej klubovej súťaži na ľubľanskom štadióne Stožice, kde na nich čaká aktuálny majster NK Olimpija Ľubľana. Pre slovinský celok to bude premiéra v LM, doteraz tím účinkoval len v Európskej lige UEFA, kde bolo jeho maximom tretie predkolo. Pri svojom návrate do európskych pohárov si opäť zmeria sily s tímom zo Slovenska, v sezóne 2013/2014 im v druhom predkole Európskej ligy UEFA vystavili stopku hráči Žiliny.

 

Klub založili iba v roku 2005 pod názvom NK Bežigrad, začal v piatej lige a štyrikrát v sérii postúpil do vyššej súťaže. Prezývku má podľa klubových farieb "zeleno-bieli", mužstvo trénuje Talian Rodolfo Vanoli. Ľubľana si zmerala počas minulého týždňa sily so škótskym Celticom, doma s ním prehrala 1:2, keď jediný presný zásah zaznamenal stredopoliar Miha Zajc. "Videli sme niekoľko ich zápasov, po ktorých sme presvedčení, že ide o motivované družstvo, ktoré nemieni v Lige majstrov predať svoju kožu lacno. Už niekoľko sezón hrajú bez výraznejších zmien v kádri, čo je veľká výhoda. Majú však aj svoje slabiny, ktoré budeme chcieť využiť. Trenčín zdobí hlavne dobrá tímová hra a individuálna kvalita niektorých jednotlivcov, ktorí sú rozdieloví vďaka svojim technickým zručnostiam. My však máme tiež svoje tromfy a som si istý, že nás čakajú dva vyrovnané zápasy," vyjadril sa pre oficiálnu stránku NK skúsený 32-ročný zadák Dejan Kelhar.

 

Zápas povedie ako hlavný rozhodca Ali Palabiyik z Turecka, ktorému budú na čiarach asistovať krajania Çem Satman a Fevzi Demirhan. V priamom prenose duel slovenským fanúšikom prinesie televízia Dajto.

 

1. zápas 2. predkola LM 2016/2017, streda 13. júla, 20.30 SELČ:

NK Olimpija Ľubľana - AS TRENČÍN

/rozhoduje: Ali Palabiyik (Tur.)/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies