Trenčín sa spolieha na fanúšikov a verí v obrat, Lipiansky: "Sú vo forme"

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:49 • 2 min
Trenčín sa spolieha na fanúšikov a verí v obrat, Lipiansky: "Sú vo forme"

Trenčín sa spolieha na fanúšikov a verí v obrat, Lipiansky: "Sú vo forme"

slovakia

left justify in out

img

Trenčianski hokejisti predviedli v úvodných dvoch zápasoch semifinálovej série na ľade Bratislavy dobré výkony, nakoniec si však domov odniesli dve prehry. Pred domácim dvojzápasom zbrane neskladajú, naopak s podporu vlastných fanúšikov mienia sériu vyrovnať a neskôr aj otočiť.
      "Vojaci" v hlavnom meste prehrali najprv 4:5 po predĺžení a potom 4:6. "Myslím si, že v Bratislave sme zanechali dobrý dojem, no Slovan bol v dôležitých úsekoch hry skúsenejším mužstvom a dokázal tie zápasy dotiahnuť do úspešného konca. My však zbrane neskladáme. Máme pred sebou dva domáce zápasy a chceme uspieť," vyhlásil tréner Dukly Róbert Kaláber.
      Podľa skúseného útočníka Petra Fabuša rozhodli v prvých dvoch zápasoch zbytočné chyby. "Play off je o chybách a maličkostiach. My sme tie chyby spravili a Slovan ich dokázal potrestať. Takže v tom sú trochu lepší. Mrzí nás, že sme nedosiahli ani jedno víťazstvo, no myslím si, že za predvedené výkony sa hanbiť nemusíme," uviedol s tým, že Dukla preukázala schopnosť hrať s favoritom vyrovnané partie: "Dokázali sme streliť osem gólov a v domácich zápasoch spravíme všetko pre to, aby sme sa do Bratislavy vrátili za stavu 2:2. Budeme sa spoliehať na podporu fanúšikov a ja osobne očakávam plný dom. Myslím si, že vďaka tomu budeme ešte silnejší a dokážeme Slovan zatlačiť. Verím, že domáce zápasy zvládneme."
      Po vlaňajšom málo vídanom obrate, keď Slovan vyhrával v sérii už 3:0, no nakoniec prehral 3:4, sú "belasí" vo svojich vyjadreniach opatrní. "Dôležité je, že vyhrávame 2:0, svoj cieľ sme splnili. Teraz ideme do Trenčína a musíme bojovať, ešte nie je nič rozhodnuté. Súper potvrdil, že v play off má veľmi dobrú formu," uviedol Ján Lipiansky, ktorý pomenoval aj najsilnejšie zbrane súpera: "Trenčín dobre korčuľuje, tlačí nás a núti robiť chyby. Žiaľ, nejaké stále robíme a súper to trestá."
      V Trenčíne by sa mal do bránky hostí od začiatku postaviť Branislav Konrád. Ten do prebiehajúceho play off zasiahol až v druhom semifinálovom zápase, keď už po 11. minútach vystriedal Tomiho Karhunena. "Trošku som sa trápil. Keď dlho nechytáte a trénujete, je to veľká záťaž na psychiku, ale dúfam, že s pribúdajúcimi zápasmi to bude stále lepšie," uviedol Konrád, ktorý by sa nebránil tomu, keby sa jeho fínsky kolega už v play off do bránky nepostavil: "Príliš to neriešim, no keď to pôjde, tak ho tam už nepustím. Budem sa snažiť chytať čo najlepšie."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies