Trenčín s vekovým priemerom 21,4 roka, prišiel Čerešňák

NETKY.SK • 3 September 2013, 15:22 • 2 min
Trenčín s vekovým priemerom 21,4 roka, prišiel Čerešňák

TRENČÍN - Káder hokejovej Dukly Trenčín pred novou sezónou Tipsport extraligy prešiel výrazným omladením, priemerný vek hráčov je 21,4 roka. Novými posilami defenzívy sa stali 23-ročný Peter Novajovský, ktorý sa na jar tešil z majstrovského titulu vo Zvolene, a Peter Čerešňák.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný odchovanec sa pod hrad Matúša Čáka vracia po dvoch rokoch strávených v juniorskej OHL v Peterborough. "Mal v Dukle platnú zmluvu, no keďže bol draftovaný, uvoľnili sme ho do Kanady. Teraz má ešte platný kontrakt do konca sezóny,“ skonštatoval na klubovom webe tréner Dukly Róbert Kaláber.

V kádri Trenčanov figuruje aj šestnásťročný Andrej Hatala. V klube chcú pracovať s týmto talentovaným mladíkom, Hatala má šancu stať sa platným členom kádra. V bránke bude jednotkou 20-ročný Adam Nagy. V útoku prevládajú mladíci, najzaujímavejšími novými tvárami sú bratia Petr a Marek Kalusovci a Tomáš Komínek. Petr Kalus má skúsenosti z NHL, kde hral za Boston a Minnesotu, v Trenčíne by sa mal rozohrať pred odchodom do Švédska. Zatiaľ však na severe Európy nemá klub. 

"V útoku nám zostali naši mladí hráči, ktorých sme ešte doplnili z juniorky. Z hosťovaní sa vrátili Lipták a Palák. Prišli bratia Kalusovci, mladší Marek zostane celú sezónu, starší Petr bude u nás pôsobiť mesiac. Sú to šikovní chalani, tí by sa mali starať o to, aby sme boli produktívni. Prišiel aj Troliga, Komínek a mladý Vaculín, ktorý je použiteľný aj do juniorky. Potrebovali by sme ešte aspoň jedného stredného útočníka. Riešením by mohol byť Tomáš Klíma, ktorý sa k nám vrátil z Karlových Varov, trénuje s nami, je však po dlhšom zranení,“ komentoval situáciu v útoku pre klubový web Róbert Kaláber. 

Celkovo v Trenčíne vyskladali káder podľa finančných možností klubu. Ďalšie posilnenie bude záležať od toho, či nájde manažment prostriedky na nákup hráčov. "Chlapci, ktorým sme dali dôveru, pristali na naše podmienky. Nechceli sme, aby sme sa opäť dostali do problémov, aké boli v minulej sezóne. Pre mladých hráčov je to veľká príležitosť posunúť sa do veľkého hokeja," povedal pre hkdukla.sk k zloženiu svojho tímu Róbert Kaláber. 

Káder Dukly Trenčín na sezónu 2013/2014 (zdroj: hkdukla.sk): 
Brankári: Adam Nagy (20 rokov), Peter Kutej (19), Erik Kompas (18) 
Obrancovia: Anton Pozník (32), Peter Čerešňák (20), Peter Novajovský (23), Emil Bagin (19), Martin Nemčík (21), Miroslav Habšuda (21), Luka Markovič (20), Andrej Hatala (16) 
Útočníci: Filip Nemček (19), Lukáš Klíma (23), Petr Kalus (26), Marek Kalus (20), Tomáš Troliga (29), Tomáš Komínek (22), Ondrej Broska (21), Boris Mravík (20), Tomáš Lipták (24), Adrián Palák (23), Denis Hudec (20), Patrik Stantien (20), Filip Buliš (20), Peter Bustin (21), Richard Vaculín (20), Michal Hlinka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona