Trenčín s reálnou šancou uspieť v lige i pohári, objavom Bero

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:28 • 2 min
Trenčín s reálnou šancou uspieť v lige i pohári, objavom Bero

BRATISLAVA - Futbalisti Trenčína prežívajú ideálnu sezónu 2014/2015, ktorá môže byť najúspešnejšia v histórii klubu.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénerskej dvojice Martin Ševela - Ivan Vrabec sú osem kôl pred koncom tohto ročníka na čele najvyššej slovenskej súťaže s dvojbodovým náskokom pred MŠK Žilina, v národnom pohári Slovnaft Cupe sú hráči AS po domácom víťazstve nad Banskou Bystricou 2:0 pred semifinálovou odvetou na Štiavničkách blízko k prvomájovému finále v Poprade. Trenčania bojujú na dvoch "frontoch" a pri súčasnej výbornej forme majú reálnu šancu na zisk oboch trofejí.

 

"V prvom rade ma tešia víťazstvá, ktoré vždy vybojujeme ako kolektív. Máme svoj sen a verím, že za ním pôjdeme aj naďalej," citoval web fortunaliga.sk slová stredopoliara Trenčína Matúša Bera, ktorý je aj podľa futbalových odborníkov objavom aktuálneho ročníka. Iba 19-ročný futbalista (nar. 6. septembra 1995) strelil na jar v lige už štyri góly, z toho raz uspel v nedeľu proti Podbrezovej (výsledok 4:1), dostal sa aj do reprezentácie SR do 21 rokov, v ktorej koncom marca skóroval proti Nórsku. "Makám na tréningoch a myslím si, že sa mi to vracia v zápasoch. Som rád, že sa mi darí a som efektívny," skonštatoval Bero a pre klubový web doplnil: "Užívame si túto časť sezóny. Ťaháme jeden za druhého. To, že dávam góly, je najmä vďaka tímu. Chalani mi dodávajú psychickú pohodu. Je skvelé, že sa nám takto darí." 

 

Najväčším súperom AS Trenčín v boji o majstrovský titul je MŠK Žilina. Na rozdiel od klubu spod Dubňa, ktorý sa v novodobej ére samostatnej SR (od sezóny 1993/1994) pýši z dosiaľ odohraných 21 ročníkov dovedna šiestimi primátmi a je za Slovanom Bratislava (8) druhým najúspešnejím slovenským klubom v počte prvenstiev, Trenčín by v prípade konečnej prvej priečky oslavoval v lige premiérový triumf. "Samozrejme, že sledujeme, ako hrala Žilina. Po ich víťazstvách však chceme ešte viac uspieť. Nie je to fráza, my skutočne ideme od zápasu k zápasu. Túžime uspieť. Ako sa hovorí, víťazstiev nikdy nie je dosť," uviedol Matúš Bero, ktorý však zostáva pri zemi: "Nemôžeme nič podceniť. Nie je dôležité, či je v stretnutí prvá alebo posledná minúta. Nezáleží ani na tom, aká je výška skóre v danom momente. Stále je na čom pracovať." 

 

Na AS Trenčín najbližšie čaká náročný súboj 26. kola Fortuna ligy proti tretiemu tímu tabuľky FC Spartak Trnava, duel sa uskutoční v piatok 17. apríla o 19.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies