Trenčín s pozmeneným kádrom s cieľom zabojovať o Európu

NETKY.SK • 9 Január 2017, 13:45 • 2 min
Trenčín s pozmeneným kádrom s cieľom zabojovať o Európu

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín prezimovali až na 7. mieste tabuľky najvyššej slovenskej súťaže, po odstúpení Spartaka Myjava sa posunú na šiestu priečku. Úradujúcemu majstrovi nevyšla jesenná časť Fortuna ligy, v devätnástich odohraných kolách získali 22 bodov (bilancia: 6 - 4 - 9, skóre 25:33). Kabínou AS sa prehnal veľký prievan, vymenilo sa prakticky jedenásť hráčov - smerom dnu i von.

slovakia

left justify in out

"Rotácia futbalistov je naozaj veľká, za moje pôsobenie v Trenčíne som si však na to už zvykol. Hráči sú tu aj preto, aby sa posunuli v kariére ďalej. Pokiaľ tak bude, že aj nám pomôžu, je to na prospech všetkých," reagoval v rozhovore na klubovom webe tréner Martin Ševela.


Trenčianske mužstvo opustili nigérijský krídelník Samuel Kalu (prestúpil do belgického klubu KAA Gent), ďalej Jamarro Diks, Reuben Gabriel, Matúš Opatovský, Cong Yao Yin, Rafael Vieira, Chisom Johnson a Pedro Barrios; trojici Jeffrey Ket, Aldo Baéz, Erik Mikeš umožní klub prestúpiť alebo odísť na hosťovanie.


Naopak, v kolónke príchodov zaregistrovali v Trenčíne tiež jedenástku futbalistov. Sú nimi traja Holanďania Milton Klooster (krídelník), Rodney Klooster (pravý obranca) a Desley Ubbink (stredopoliar), traja Nigérijčania Usman Adekunle Issa (krídelník), Hillary Gong Chukwah (krídelník) a Abdul Musa Zubairu (stredopoliar), brazílsky stopér Caio Laizo Werneck, krajný zadák zo Surinamu Geston Pinas a pravý obranca z Bosny a Hercegoviny Kerim Palič. Po návrate z hosťovania v Interi Bratislava pribudol stopér Tomáš Šalata a z vlastného dorastu krajný obranca Adrián Slávik.

 

"Spomenutí traja Nigérijčania boli s nami už od októbra, teda dva mesiace. Prišli iné nové tváre, najmä z Holandska. Je to mladá krv, ktorá má potenciál. Všetci ho však musia predviesť na ihrisku. V prvom rade oni musia chcieť a našou úlohou je rozvíjať ich futbalový talent. Sú tu 20-ročné dvojičky Kloosterovci: sám mám ešte problém, ktorý je ktorý, ale postupom času to zvládnem," vyjadril sa kouč AS Ševela.


Na sobotňajší prvý zimný tréning v Trenčíne vybehol aj brankár Dušan Perniš, ktorý predčasne ukončil pôsobenie v gréckom Iraklise Solún. "Poprosil ma v telefonickom rozhovore medzi sviatkami, či by nebol problém, keby sa s nami pripravoval. Nemá teraz klub, je to len v rámci nejakej výpomoci. My sme to prijali, chceme mať štyroch brankárov v ´áčku´. Naši gólmani môžu od Dušana mnoho odpozorovať, má dostatok skúseností, aj zo zahraničia. Perniš bude len v príprave, nemienime ho angažovať," poznamenal tréner AS Martin Ševela na margo 32-ročného bývalého slovenského reprezentanta a nitrianskeho rodáka, ktorý zažil angažmán v škótskom Dundee United, poľskom tíme Pogoň Štetín, na Slovensku aj v Slovane Bratislave či Žiline.


AS Trenčín má v pláne absolvovať dve sústredenia (v Česku /18. - 21. 1./ a Turecku /25. 1. - 4. 2./) a odohrať až desať prípravných stretnutí. V prvom "zimnom" dueli nastúpia zverenci trénera Martina Ševelu 10. januára v Zlíne proti tamojšiemu účastníkovi najvyššej českej súťaže FC Fastav, nasledovať bude domáci dvojzápas proti druholigistovi z Nitry. Potom príde na rad prvé zo spomenutých sústredení AS - v českom Nymburku. V rámci tohto tréningového kempu nastúpia futbalisti Trenčína v Mladej Boleslavi proti domácemu FK (19. januára) a FC Slovan Liberec (21. 1.). Na následnom už tradičnom pobyte "v krajine polmesiaca" odohrajú Trenčania tri zápasy, v ktorých mužstvo AS preveria postupne bulharský účastník skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 Ludogorec Razgrad, chorvátsky tím Hajduk Split a nórske mužstvo Tromsö IL.


"Zimnú prípravu sa budeme snažiť tlačiť do hernej formy. Nehovorím, že v nej nebudú aeróbne alebo anaeróbne výbehy, no väčšinou sa budeme usilovať byť na ihrisku, s loptou a rozvíjať hráčov futbalovosťou. Verím, že sa na jarnú časť pripravíme čo najzodpovednejšie, ako sa len bude dať a v tabuľke pôjdeme len vyššie a vyššie. Radi by sme predvádzali futbal, ktorý nás zdobil aj v minulosti. Cieľom Trenčína je hrať pohárovú Európu, tomu musíme v klube podriadiť všetko," zdôraznil tréner Martin Ševela.

 

K jeho slovám sa pridal aj kapitán mužstva Peter Kleščík: "Cez sviatky som si oddýchol, už sa však teším na ďalšiu futbalovú prácu. Z tejto zimnej prípravy budeme ťažiť celý rok. Čaká na nás množstvo výziev. Bude iba dvanásť ligových kôl, ktoré rýchlo ubehnú. Treba to hneď na začiatku chytiť za pačesy a začať vyhrávať. Na to však potrebujeme byť všetci hráči zdravotne v poriadku. Potom môžeme robiť, čo nás baví. Osobný cieľ som si nedával, ten tímový je jasný - skončiť čo najvyššie a pokúsiť sa zabojovať o pohárovú Európu."


Prehľad stretnutí AS Trenčín v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:


10. januára 2017: FC Fastav Zlín (ČR) - AS Trenčín (Zlín, 13.00 h)
14. januára: AS Trenčín - FC Nitra (II. liga, dvojzápas - 11.00 a 13.00) - hrá sa v Trenčíne
19. januára: FK Mladá Boleslav (ČR) - AS Trenčín (Mladá Boleslav, 11.00) - v rámci sústredenia v Česku
21. januára: FC Slovan Liberec (ČR) - AS Trenčín (Mladá Boleslav, 11.00) - v rámci sústredenia v Česku
27. januára: AS Trenčín - Ludogorec Razgrad (Bul.) - v rámci sústredenia v Turecku
30. januára: AS Trenčín - Hajduk Split (Chor.) - v rámci sústredenia v Turecku
2. februára: AS Trenčín - Tromsö IL (Nór.) - v rámci sústredenia v Turecku
11. februára: AS Trenčín - FK Fotbal Třinec (ČR-II. liga) - hrá sa v Trenčíne
19. februára: AS Trenčín - AFC Nové Mesto nad Váhom (II. liga)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies