Trenčín prepadol proti Rapidu, Ševela: Treba sa na to pozrieť reálne

NETKY.SK • 19 August 2016, 11:21 • 2 min
Trenčín prepadol proti Rapidu, Ševela: Treba sa na to pozrieť reálne

BRATISLAVA - Slovami trénera i kapitána dostali riadnu facku. Futbalisti AS Trenčín prehrali v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2016/2017 s Rapidom Viedeň hladko 0:4 a ich šance na postup do skupinovej fázy EL sú už len v teoretickej rovine. V budúcotýždňovej odvete v hlavnom meste Rakúska budú doháňať štvorgólové manko a to pri kvalite súpera vyzerá ako takmer nesplniteľná úloha.

slovakia

left justify in out

Trenčania držali krok s Rapidom iba v úvodných minútach. Po počiatočnom oťukávaní sa naplno prejavila kvalita na strane rekordného 32-násobného rakúskeho šampióna, ktorý vyhral rozdielom triedy a okrem štyroch gólov mohol pridať aj ďalšie. Viaceré šance zmaril brankár AS Adrán Chovan, v iných gólových situáciách stálo pri domácich aj šťastie. Nad všetkými na štadióne MŠK Žilina individuálne vyčnieval stredopoliar Rapidu Louis Schaub, ktorý deravej trenčianskej obrane strelil tri góly.

 

Domáci kouč Martin Ševela prijal výsledok s pokorou. "Súper bol lepší, dominoval vo všetkých herných činnostiach. Hral dobre z taktickej i technickej stránky, na jeden alebo dva dotyky, čo nám robilo problém. Výsledok 0:4 je krutý, do druhého polčasu sme vstúpili dobre, musíme však viesť hráčov k efektívnym riešeniam situácií," hodnotil Ševela, podľa ktorého sa zápas definitívne zlomil v úvode druhého polčasu. "Zlom nastal krátko po zmene strán po nepremenenej šanci Alika Balu. Náš hráč sa dostal pred obrancu súpera a mal to riešiť priamočiarejšie, vniknúť do pokutového územia a zakončiť. O päť minút nasledoval rohový kop, pri ktorom sme neustrážili dvoch hráčov a inkasovali druhý gól."

 

Trenčania napokon inkasovali "štvorku" a to ich ešte čaká odveta na novučičkom Allianz Stadion, ktorý Viedenčania pokrstili minulý mesiac výhrou nad londýnskou FC Chelsea. "Treba sa na to pozrieť reálne. Po výsledku 0:4 nemáme pred odvetou nejaké veľké oči. Samozrejme, aj vo Viedni budeme od hráčov vyžadovať aby boli koncentrovaní, zodpovední. Štyri góly sú naozaj veľa a z toho pohľadu je asi naša cesta do Európy zavretá. Ale každý jeden zápas v Európskej lige nám dá veľa. Aj dnes to bolo náročné pre našich mladých hráčov, opäť nastúpili viacerí vo veku 17, 18 rokov. Pre chalanov je to veľká škola. Prehra samozrejme bolí, prehry nemá nikto rád, ale súper bol lepší a treba mu k tomu pogratulovať. S Rapidom hráme ešte jeden duel, pôjdeme si ho užiť. Čaká nás krásny štadión, búrlivé prostredie," dodal Ševela.

 

Kvalitu súpera uznala aj hráčska kabína. Kapitán Peter Kleščík si v strede domácej obrany prežil horúce chvíle, keď počas celého zápasu museli čeliť valiacej sa sérii útokov Rapidu. "Súper bol o triedu kvalitnejší ako my a bolo to vidieť. Bol silný na lopte, bol kompaktný, bol defenzívny a nedovolil nám hrať našu hru. V prvom polčase sme urobili individuálne chyby a ľahko sme strácali lopty," vravel vo veku 28 rokov najskúsenejší z trenčianskeho kádra. Podľa neho mužstvo dostalo facku, ktorá mu však môže pomôcť. "Treba dať hlavy hore, treba sa vrátiť na zem. Možno tam, kde sme boli, keď sme pôsobenie v Európe začínali. Dostali sme facku, padli sme na zem a teraz sa treba odraziť do dobrej práce. Možno tento výsledok pomôže mužstvu i celému klubu." Kleščíka trochu sklamala divácka návšteva. Oficiálny údaj znel 4065, takmer polovicu však tvorili hluční fans z Viedne. "Osobne som čakal, že príde viac fanúšikov. Ak ľudia nebudú chodiť na Európsku ligu či Ligu majstrov, tak potom neviem. Ale veľká vďaka patrí tým, ktorí prišli. Ich podporu si veľmi vážime a dúfam, že nás budú podporovať aj naďalej."

 

Univerzál Jakub Holúbek opäť nastúpil na ľavom kraji obrany. Bol to pre neho jeden z posledných zápasov v drese AS, keďže sa stal súčasťou výmeny za Jakuba Paura z MŠK Žilina. "Je to škoda, týmto výsledkom sme si sťažili odvetný zápas. Súper bol lepší, mal kvalitu. Mal veľa šancí, bol rýchlejší na lopte, tvrdší v súbojoch. My sme sa nedokázali presadiť. Málokrát sme vystrelili na bránu, vpredu sme neboli nebezpeční. V odvete musíme dať zo seba maximum a trošku si zdvihnúť meno. Nikdy nie je koniec, aj my môžeme dať u nich štyri góly. Ak šanca žije, treba sa o ňu pobiť," povedal Holúbek, ktorý začne v novom pôsobisku pod Dubňom po ukončení trenčianskej misie v EL.

 

Ešte pred budúcotýždňovou odvetou vo Viedni čaká Trenčanov predstavenie v domácej Fortuna lige, v nedeľu v rámci 6. kola od 19.00 h hostia na Sihoti MFK Ružomberok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies