Trenčín predviedol ofenzívnu silu, Ševela: Polčas máme za sebou

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 10:35 • 2 min
Trenčín predviedol ofenzívnu silu, Ševela: Polčas máme za sebou

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín zvládli ostrý štart do nového ročníka, v úvodnom stretnutí prvého predkola Európskej ligy UEFA zvíťazili nad gruzínskym Torpedo Kutaisi jasne 5:1. Aj napriek sľubnému náskoku pred odvetou však zostávajú hráči s realizačným tímom nohami pevne na zemi. Na ihrisku súpera sa chcú vyvarovať nekoncentrovanosti a chybám v defenzíve.

slovakia

left justify in out

Trenčania nemali ideálny vstup do zápasu, už v 10. minúte inkasovali po hlavičke Giorgiho Guruliho a ich herné trápenie pokračovalo ešte ďalších dvadsať minút.

 

"Pripravovali sme sa úplne na niečo iné. Vedeli sme, kde je súper silný a my sme mu to umožnili. Prvých 25 minút nefungovalo v našej hre v podstate nič. Neboli sme hlavne agresívni, prehrávali sme súboje a súper držal loptu. Zahodil druhú šancu, čo si myslím, že bol možno zlomový moment celého zápasu. Keby dali gól na 2:0, tak by to už bolo horšie. Myslím si, že od 30. minúty sme dominovali," povedal kapitán AS Peter Kleščík.

 

Hráči Kutaisi boli v tejto fáze aktívnejší, slovenskému zástupcovi mohli pridať ďalšie dva presné zásahy, ale nepremenené šance sa ukázali napokon ako zlomové okamihy duelu. Antonio Mance v priebehu štyroch minút dokázal otočiť z 0:1 na 2:1 v prospech AS.

 

"Nakoplo nás to, že sme ustáli druhú šancu súpera a začali sme vyhrávať osobné súboje. Dôležité bolo, že sme dali dva góly a ešte minimálne dva sme mohli pridať. Škoda, že sa ten polčas skončil, pretože mužstvo sa nakoplo," dodal kapitán Trenčína.

 

Dva rozdielne výkony v prvom polčase sú dobrým podnetom aj pre trénera Martina Ševelu: "Pokiaľ urobíte v európskych pohárových zápasoch nejakú chybičku, ste nedôslední a nezodpovední, tak vás to môže vyfackať. Už potom nemáte možnosť to dobehnúť, v lige sa to ešte dá. Je to pre mňa dobrý podnet, aby sme boli na hráčov ešte viac tvrdí a viac sa s nimi rozprávali. Teší počet vstrelených gólov, efektivita bola naozaj výborná, ale nastalo to až po tej facke, ktorú sme dostali."

 

Po prestávke ešte držalo Torpedo so súperom krok, ale postupne sa začala ukazovať lepšia herná a mentálna kondícia slovenského tímu. "Tréner nás upozorňoval na to, že aj v poslednom zápase s Dinamom Tbilisi boli do 60. minúty aktívni, ale potom im trochu dochádzali sily. To sa aj potvrdilo. Boli sme na to pripravení. Dôležité bolo, že sme sa stále tlačili dopredu a chceli sme dať čo najviac gólov," vyhlásil Kleščík. Z narastajúceho tlaku prišli ešte tri góly do gruzínskej siete, v priebehu dvanástich minút sa postupne presadili Hamza Čatakovič, Jakub Paur a Giorgi Beridze.

 

Trenčania síce vyhrali na úvod dvojzápasu hladko 5:1, ale zároveň upozorňujú na to, že na gruzínskej pôde to nebude ľahký duel. "Nechcem to dostať do takej roviny, že je to vymaľované. Pokiaľ príde k miernemu podceneniu súpera, tak sa vám to vypomstí. My sa snažíme do hráčov vlievať stopercentnú koncentráciu na každú jednu hernú činnosť, ktorú vykonávajú. Videli sme prvých 25-30 minút, že máme na čom robiť. Polčas máme za sebou, vedieme 5:1. Potrebujeme byť ostražití smerom dozadu v defenzíve, ale nepôjdeme so žiadnou vyčkávacou taktikou. Aj do odvety pôjdeme s tým, aby sme vstrelili čo najväčší počet gólov, pretože víťazstiev nie je nikdy dosť," uviedol Ševela.

 

Podobné dojmy mal aj kapitán tímu: "Je to všetko krásne, ale musíme byť poučení z toho, čo sme doma predviedli s Vojvodinou. V Gruzínsku nás bude čakať úplne iný zápas a súper. Musíme sa na to pripraviť, zostať pevne na nohách, užiť si víťazstvo a veľmi zodpovedne sa pripraviť na odvetu. Ešte si myslím, že nie je nič rozhodnuté."

 

Odvetný zápas medzi AS Trenčín a Torpedo Kutaisi je na programe vo štvrtok 6. júla o 19.00 h na pôde gruzínskeho tímu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona