Trenčín nevyužil šance, Kleščík: Rozhodla efektivita

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 07:53 • 2 min
Trenčín nevyužil šance, Kleščík: Rozhodla efektivita

ŽILINA - Nevyužité šance ich môžu mrzieť. Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín prehrali v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov s Legiou Varšava 0:1, keď o výsledku rozhodla efektivita súpera.

slovakia

left justify in out

Trenčania svoje príležitosti nevyužili, poľský majster jedinú vážnejšiu áno a do odvety tak pôjde s výhodou jednogólového náskoku.

 

Domáci mali vo svojom prechodnom domove v Žiline veľké šance najmä po zmene strán. V oboch sa ocitol Matúš Bero, no povesť kanoniera tentoraz nepotvrdil. "Prehrali sme, ale ukázali sme, že si vieme vytvoriť šance. Súper bol zdolateľný, musíme však popracovať na premieňaní tutoviek. Vieme, že Legia je väčší klub ako my, ale to nič neznamená. V odvete sa pokúsime vyhrať a zabojovať o postup," vravel Bero.

 

Tréner Martin Ševela bol napriek nepriaznivému výsledku s výkonom svojich zverencov spokojný. "Podľa môjho názoru sme boli možno aj lepší ako Legia, ale v takýchto zápasoch rozhoduje efektivita. My sme nepremenili šance, žiaľ, taký je futbal. Hráčom nemôžem nič vytknúť, nechali na ihrisku srdce. Nášmu výkonu chýbali len góly, ale takéto zápasy sú pre nás veľkou skúsenosťou, je to iná kvalita ako naša liga. Celkovo sme odohral vynikajúci zápas vo vysokom tempe. Naši mladí hráči si z tohto stretnutia musia zobrať pozitíva. Chalani môžu byť spokojní sami so sebou a spokojný som z tohto pohľadu aj ja," hodnotil kouč AS.

 

Jeho náprotivok na lavičke Legie Besnik Hasi ocenil defenzívu svojho mužstva. "V treťom zápase po sebe sme si udržali čisté konto. Trenčín v dvojzápase proti Ľubľane strelil šesť gólov a dnes nedal ani jeden. To myslím, že hovorí samo za seba. Odveta bude náročná, doma chceme spečatiť postup," povedal Hasi.

 

Šance Trenčanov na postup sú stále v reálnej rovine, ale pohárová matemetika je jasná - v odvete musia skórovať. Po ligovom zápase proti Zlatým Moravciam ich čaká odvetný duel vo Varšave, úvodný výkop je na programe v stredu 3. augusta o 20.45 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona