Trenčín môže v druhom predkole LM naraziť na Celtic

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 14:47 • 2 min
Trenčín môže v druhom predkole LM naraziť na Celtic

BRATISLAVA - Slovensko už pozná všetkých štyroch svojich zástupcov v európskych klubových pohárových súťažiach v novej futbalovej sezóne 2015/2016. Čerstvý šampión Fortuna ligy AS Trenčín sa predstaví v Lige majstrov, Európsku ligu si zahrajú MŠK Žilina, FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Keďže Trenčania triumfovali tiež v Slovnaft Cupe, do EL sa pozrie aj štvrtý tím poradia I. ligy. Tým je aktuálne bratislavský Slovan, ktorý má pred piatou Senicou dve kolá pred koncom tejto sezóny nepreklenuteľný osembodový náskok.

 

Hráči majstrovského AS odštartujú svoju púť v LM v druhom predkole 14./15. a 21./22. júla. Zverenci trénera Martina Ševelu majú koeficient 4,250, takže v tejto fáze budú nenasadeným tímom. Najzvučnejším nasadeným mužstvom - a teda potenciálnym súperom Trenčanov - je víťaz škótskej Premiership Celtic Glasgow. Do úvahy prichádzajú i BATE Borisov (Bielorusko), Ludogorec Razgrad (Bulharsko), Dinamo Záhreb (Chorvátsko), NK Maribor (Slovinsko), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Partizán Belehrad (Srbsko), Malmö FF (Švédsko), Garabag Agdam (Azerbajdžan), HJK Helsinki (Fínsko), Molde (Nórsko), Videoton Székesfehérvár (Maďarsko) či šampión dánskej alebo cyperskej najvyššej súťaže. O tých ešte nie je rozhodnuté, rovnako ako o nasadení či nenasadení niektorých účastníkov 2. predkola. 

 

V prípade postupu poputuje Trenčín do majstrovskej časti tretieho predkola, ktorého žreb sa uskutoční ešte pred tým, než budú známe výsledky predchádzajúcej fázy. Z tohto dôvodu si nenasadené kluby, ak vyradia nasadeného protivníka, pripíšu jeho koeficient. Pokiaľ AS zdolá Celtic, BATE alebo Ludogorec, bude mať istotu nasadenia v 3. predkole. Keď budú Trenčania nenasadení, môže dôjsť k zaujímavej konfrontácii s držiteľom celkového prvenstva v najvyššej českej súťaži Viktoriou Plzeň. Ďalším potenciálnym súperom v tejto konštelácii je švajčiarsky majster FC Bazilej. 

 

Slovan (koeficient 9,250), Žilina (8,750) i Trnava (6,250) budú v prvom predkole Európskej ligy (2. a 9. júla) nasadení. "Belasí" aj "šošoni" majú túto istotu v prípade postupu tiež v nasledujúcej fáze, "andeli" by si museli počkať na výsledky ostatných tímov. Slovenskí zástupcovia v 1. predkole EL môžu naraziť napríklad na Ferencváros Budapešť, MTK Budapešť (obaja Maďarsko), Kajrat Almaty (Kazachstan, trénersky ho vedie Slovák Vladimír Weiss), FC Tiraspol (Moldavsko), Cork City (Írsko), FC Lahti (Fínsko), Floru Tallinn (Estónsko) či Skonto Riga (Lotyšsko). 

 

Žreby prvých dvoch predkôl Ligy majstrov i Európskej ligy sa uskutočnia 22. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona