Trenčín jednou nohou vo finále, Žilina si brúsi zuby na Slovan

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 12:03 • 2 min
Trenčín jednou nohou vo finále, Žilina si brúsi zuby na Slovan

BRATISLAVA - Futbalisti AS Trenčín majú nakročené k obhajobe trofeje v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe 2015/2016. V prvom zápase semifinále 47. ročníka súťaže vyhrali doma nad MFK Ružomberok vysoko 5:1 a stredajšia odveta pod Čebraťom by mala byť už len formalitou. Ich finálový súper vzíde zo súboja MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava (prvý zápas 0:0).

slovakia

left justify in out

Vyrovnaný zápas sľubuje utorková odveta pod Dubňom. Žilina minulý týždeň uhrala v Bratislave bezgólovú remízu, po ktorej bude v druhom súboji v lepšej východiskovej pozícii. Zverenci Adriána Guľu sa víťazne naladili ligovým triumfom nad Dunajskou Stredou, ktorú poslali domov s prehrou 1:4. V drese MŠK sa dvoma gólmi blysol bosniansky útočník Nermin Haskič, skórovali aj Ivan Diaz a Nikolas Špalek. Kouč Guľa chce, aby si hráči preniesli sebavedomie a produktivitu aj do pohárovej súťaže. "Mali sme v nohách pohárový duel a v niektorých herných situáciách to bolo cítiť, preto bol dôležitý stabilný výkon brankára Volešáka. Vyšli aj striedania, pozitívom je gólový návrat Nermina Haskiča. Celkovo však potešila tímovosť a kolektívny výkon. Verím, že si chlapci získané sebavedomie a produktivitu prenesú aj do utorňajšej pohárovej odvety," uviedol Guľa, ktorého zverenci v aktuálnej sezóne SP ešte neinkasovali. Zo šiestich zápasov majú impozantné skóre 24:0.

 

Generálka na odvetu vyšla aj Slovanu, ktorý doma proti Ružomberku otočil nepriaznivý stav a triumfoval 3:1. O výsledku rozhodol úsek hry medzi 64. a 72. minútou, v ktorom "belasí" trikrát skórovali. Lídrom ofenzívy domácich bol Nermin Crnkič. Bosniansky stredopoliar zaznamenal prvý gól v drese Slovana a podieľal sa aj na dvoch pokutových kopoch, ktoré premenil Róbert Vittek.

 

Trenčín valcuje súperov na oboch frontoch. V lige zdolal Myjavu 3:1, dosiahol šiestu výhru za sebou a poistil si vedenie v tabuľke. V pohári je po výhre 5:1 jednou nohou vo finále. Ružomberok po prehre na Slovane nevyužil šancu priblížiť sa k tretiemu miestu, kde figuruje Myjava. Naopak, v tabuľke ho preskočila Žilina a stíha ho už aj šiesta Trnava.

 

O postupujúcom tíme do finále SP rozhoduje vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí a následne lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, resp. jedenástkový rozstrel (nepredlžuje sa - pozn.).

 

Finále sa uskutoční v piatok 29. apríla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

 

Program odvetných zápasov semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2015/2016:

utorok 12. apríla o 18.00 h MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava (prvý zápas: 0:0, rozhodujú Sedlák - Benko Bobko)

streda 13. apríla o 17.00 h MFK Ružomberok - AS Trenčín (prvý zápas: 1:5, rozhodujú Chmura - Brendza, Chládek)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies