Trenčín chce na jar viac gólov a bodov, cieľom sú európske súťaže

NETKY.SK • 23 Február 2017, 12:21 • 2 min
Trenčín chce na jar viac gólov a bodov, cieľom sú európske súťaže

TRENČÍN - Ako posledný vstúpi do jarnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 úradujúci šampión AS Trenčín. Zverenci trénera Martina Ševelu mali v úvodnom jarnom kole privítať na svojom štadióne hráčov Spartaka Myjava, pre odstúpenie kopaničiarov zo súťaže bude pre Trenčanov úvodným súbojom sobotňajší duel na pôde ŠK Slovan Bratislava (17.00 h).

slovakia

left justify in out

Trenčanom nevyšla jesenná časť najvyššej slovenskej súťaže podľa predstáv. V tabuľke - redukovanej po odstúpení Myjavy - majú 22 bodov (bilancia 6-4-8, skóre 25:32) a figurujú na šiestej priečke. Počas zimnej prípravy a prestupového obdobia sa káder značne obmenil. Odišlo viacero legionárov.

 

"Chceli by sme strieľať viac gólov. S tým sú spojené lepšie výsledky a viac bodov, rastie sebavedomie mužstva a prináša to úspech," uviedol tréner AS Trenčín Martin Ševela.

Obhajcovia prvenstva sa na jarnú časť Fortuna ligy pripravovali na sústredeniach v Česku aj Turecku, tiež v domácom prostredí. "Podmienky počas sústredenia v Česku nám veľmi nepriali, bola tuhá zima, čo bolo náročné najmä pre hráčov z Afriky. V Turecku to bolo lepšie," skonštatoval Ševela. Jeho zverenci čelili Zlínu (2:2), Nitre (1:0), Mladej Boleslavi (0:2), Libercu (5:2), bulharskému Ludogorcu Razgrad (0:1), Hajduku Split (2:4), nórskemu Tromsö (1:4), Třincu (2:0) a Novému Mestu nad Váhom (1:1).

 

"Preverili nás kvalitní súperi; ukázali nám, na čom treba pracovať, aj do defenzívy, aj smerom dopredu, pretože sme nestrelili veľa gólov. Bolo dôležité, aby sa chlapci na sústredení spoznali. Noví hráči si museli zvyknúť na herný štýl, ktorý preferujeme. Museli popracovať aj na taktickej vyspelosti, aby dokázali plniť to, čo od nich budeme chcieť na ihrisku, bola to výzva aj pre realizačný tím," doplnil trenčiansky kormidelník.

Sobotňajší ostrý štart na bratislavských Pasienkoch by mal byť pre Trenčanov kvalitnou úvodnou previerkou. "Vieme, že nás nečaká nič jednoduché. Žilina na úvod zakopla, Slovan znížil manko na deväť bodov, jarná časť sa ešte len začína. Niekomu sa môže zdať, že sa hrá o dosť bodov, inému zase, že nie až o tak veľa. Náš cieľ je jasný - v každom súboji chceme zvíťaziť. Máme na to, aby sme uspeli, pôjdeme od zápasu k zápasu. Od prvého duelu budeme hrať na maximum, aby sme dosiahli cieľ, ktorý sme si pred jarnou časťou určili, je ním účasť v pohárovej Európe," skonštatoval Ševela. 

Káder AS Trenčín pred jeho vstupom do jarnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2016/2017: 


Brankári: Adrián Chovan, Igor Šemrinec, Matej Vozár 
Obrancovia: Keston Julien, Peter Kleščík, Rodney Klooster, Lukáš Skovajsa, Martin Šulek, Maduka Christopher Udeh 
Stredopoliari: Aldo Baéz, Pedro Colina, Filip Halgoš, James Lawrence, Jakub Paur, Desley Ubiink, Abdul Musa Zubairu 
Útočníci: Usman Adekunle Issa, Giorgi Beridze, Hamza Čatakovič, Hillary Gong Chukwah, Rangelo Janga, Milton Klooster, Milan Kvocera, Antonio Mance, Uche Nwofor, Erik Prekop 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona