Trenčín a Nemšová zveľaďujú spoluprácu

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 11:58 • 2 min
Trenčín a Nemšová zveľaďujú spoluprácu

TRENČÍN - Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín pokračuje v spolupráci s FK Slovan Nemšová.

slovakia

left justify in out

Treťoligista na základe dohody o striedavom štarte, ktorá vyplýva z nového súťažného poriadku, bude mať možnosť využiť služby hráčov prvého mužstva Trenčína. Ten na oplátku získa priestor pre ďalší kvalitatívny rast najmä mladých futbalistov z domáceho prostredia či zahraničia. "Znamená to, že v každom ligovom stretnutí Nemšovej môžu piati členovia súpisky AS nastúpiť v jej drese. Ide o hráčov, čo budú nad rámec hosťovania zakazujúceho návrat do materského klubu skôr ako o šesť mesiacov," vysvetlil na astrencin.sk manažér projektu Ľubomír Talda. Kooperácia nebude fungovať len na úrovni A-tímov.


Prvá užšia spolupráca medzi týmito dvoma klubmi sa začala pred pol rokom, keď do FK Slovan odišlo na hosťovanie sexteto futbalistov. "Po pozitívnom zhodnotení uplynulých mesiacov sme sa dohodli na výraznejšom pochytení športovej stránky celého projektu," doplnil na astrencin.sk Talda. Členom realizačného tímu A-mužstva Nemšovej bude Vladimír Cifranič, asistent trenčianskeho trénera Martina Ševelu: "Jeho úlohou bude koordinácia športovej stránky. Touto cestou sa ešte väčšmi previažu obidve družstvá. Členom podporného štábu sa stal Branislav Ďuriš, ten pracuje v Slovane Nemšová už dlhšie. Rovnako ako v prípade Cifraniča ide o perspektívneho kouča. Podoba kádra sa bude riešiť v najbližších dňoch."


Cieľom je podľa oficiálnej internetovej stránky trenčianskeho klubu jednotný tréningový proces a športový rast oboch organizácií. "Výborne nás prijali. Cítime sa tam vítaní, akoby sme boli doma. Nemšová je o viacerých ľuďoch, ale chod FK Slovan zastrešuje hlavnou mierou pán Chmelina. V jeho osobe sme našli veľkého podporovateľa spolupráce. Vybudoval tam fantastické zázemie. K dispozícii je skvelá hracia plocha, kvalitné vedľajšie ihrisko a iné športové priestory," rozplýval sa Ľubomír Talda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona