Trenčín 1 zápas doma bez divákov, Szarka má stop na 4 duely

NETKY.SK • 9 Október 2015, 17:15 • 2 min
Trenčín 1 zápas doma bez divákov, Szarka má stop na 4 duely

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín odohrajú domáci zápas proti ŽP Šport Podbrezová, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. októbra o 17.00 h v rámci 13. kola Fortuna ligy, bez fanúšikov. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

slovakia

left justify in out

"Disciplinárna komisia SFZ berie na vedomie stanoviská trenčianskeho klubu k predchádzajúcim uzneseniam (254, 255, 283, 284, 285, 311) a správu delegáta stretnutia a rozhodla sa uložiť disciplinárne opatrenie - odohranie jedného súťažného stretnutia (AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová) bez divákov a za vylúčenia verejnosti na MFŠ na Sihoti v Trenčíne, a to od 8. októbra 2015. Na zápase sa môžu zúčastniť delegované osoby, hráči a členovia realizačných tímov, členovia usporiadateľskej služby a SBS (menný zoznam je potrebné predložiť delegátovi stretnutia), osoby s preukazom ZŤP vo vyčlenenom sektore pre ZŤP, pracovníci médií, ktorí sa vopred akreditujú a nahlásia organizátorovi, osoby podieľajúce sa na príprave a chode stretnutia, 30 domácich funkcionárov a sponzorov a 20 hosťujúcich funkcionárov a sponzorov. DK SFZ ďalej uložila klubu AS Trenčín prijať organizačno-personálne opatrenia voči hrubému nešportovému správaniu priaznivcov v domácich stretnutiach, ako aj v dueloch na ihriskách súperov. Trenčiansky klub má prijať opatrenia voči previnilcom a zaslať komisii presnú identifikáciu účastníkov incidentov do 14. októbra 2015," uvádza sa v novej úradnej správe SFZ.


Ako je známe, členovia disciplinárnej komisie SFZ ešte predtým žiadali kluby AS Trenčín a MŠK Žilina o podrobné písomné stanovisko k nevhodnému správaniu divákov a účastníkov VIP priestorov voči funkcionárom MŠK Žilina a k rozhodcom počas vzájomného stretnutia 10. kola Fortuna ligy, ktoré sa na Sihoti uskutočnilo 23. septembra 2015. Disciplinárna komisia SFZ žiadala aj asistenta rozhodcu Petra Bednára o presnú špecifikáciu priestupku - zasiahnutia predmetom po spomenutom dueli v Trenčíne.


DK SFZ potrestala hráča FC DAC 1904 Dunajská Streda Ákosa Szarku, vylúčeného za hanlivé gesto voči rozhodcovi v zápase 12. kola Fortuna ligy v Senici, nepodmienečným pozastavením výkonu športovej činnosti na tri súťažné stretnutia od 5. októbra 2015. V prípade Milana Nikoliča, ktorý dostal červenú kartu v zápase 11. kola Doxxbet II. ligy proti Novému Mestu nad Váhom, "disciplinárka" upustila od udelenia disciplinárneho opatrenia.


Za 5 napomenutí žltou kartou nebudú trénerom k dispozícii v jednom súťažnom stretnutí od 4. 10. Jakub Paur (Žilina), Boris Godál, Tomáš Majtán (obaja Trnava), Martin Jakubko (Ružomberok), Lukáš Migaľa (Podbrezová), Marián Ferenc (Poprad), od 5. októbra Ákos Szarka (Dunajská Streda - až po odpykaní trestu za vylúčenie, pozn.) a Ján Sojka (FK Pohronie).


Členovia DK SFZ zobrali na vedomie stanovisko FC DAC 1904 Dunajská Streda k hrubému nešportovému správaniu (HNS) divákov (vulgárne pokriky) v stretnutí 11. kola Fortuna ligy v Ružomberku a tím zo Žitného ostrova potrestali pokutou 400 eur. Ďalší účastník najvyššej slovenskej súťaže FC Spartak Trnava zaplatí 500 eur za HNS divákov (použitie pyrotechniky) v domácom súboji 11. kola so Zlatými Moravcami.


Tréner FC Spartak Trnava juniori Peter Zelenský má za HNS (vulgárne pokriky proti rozhodcovi) po stretnutí 10. kola Doxxbet II. ligy v Nitre s FC pozastavený výkon funkcie na 2 súťažné stretnutia od 27. septembra 2015. Vedúcemu mužstva trnavskej juniorky Marekovi Ujlakymu tiež za HNS (vulgárne pokriky proti rozhodcovi) po spomenutom dueli pod Zoborom pozastavili výkon funkcie na 2 súťažné zápasy od 27. 9. 2015, s podmienečným odkladom do 31. marca 2016.


DK SFZ žiada 14. októbra o podrobné písomné stanoviská k hrubému nešportovému správaniu divákov kluby FC Spartak Trnava (urážky hráča hostí a napadnutie divákov hostí po domácom stretnutí 12. kola Fortuna ligy proti Myjave), Spartak Myjava (k urážkam hráča počas stretnutia a napadnutia vlastných priaznivcov po stretnutí 12. kola FL v Trnave) a delegáta stretnutia 12. kola Fortuna ligy FK Senica - FC DAC 1904 Dunajská Streda o doplnenie správy k vniknutiu diváka na hraciu plochu. "Disciplinárka" žiada ŠK Slovan Bratislava o podrobné písomné stanovisko do 13. 10. k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky a vulgárne pokriky) v domácom stretnutí 11. kola Doxxbet II. ligy proti ŠK Senec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona