Trenčiansky urológ uzavrel dohodu o vine a treste

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:39 • 2 min
Trenčiansky urológ uzavrel dohodu o vine a treste

TRENČÍN - Prípad urológa Branislava Š. z trenčianskej fakultnej nemocnice, ktorý sa v novembri minulého roka počas nočnej služby vlámal do skrinky s opiátmi a snažil sa ich vstreknúť do žily, uzavrel Okresný súd v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Uznal ho vinným z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania a z krádeže. Branislav Š. uzavrel so súdom dohodu o vine a treste, sudkyňa okresného súdu mu uložila peňažný trest vo výške tisíc eur a nariadila ochranné protitoxikologické liečenie ambulantnou formou. Ak by peňažný trest nezaplatil, súd určil náhradný trest – nepodmienečné odňatie slobody v trvaní šesť mesiacov. 

 

Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa lekár zo skrinky vybral 24 ampuliek liekov, ktoré otvoril a postupne sa snažil pomocou striekačky aplikovať si ich do žily,. Lieky, ktoré ukradol, sú zaradené do skupiny omamných látok. 

 

Krádež omamných liekov pritom nebol jeho prvým prešľapom. V novembri 2013 ho zastavila hliadka polície pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu. Trenčiansky okresný súd pred dvoma rokmi uznal Branislava Š. vinného z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Dostal peňažný trest 400 eur a trest zákazu viesť motorové vozidlá jeden rok,“ spresnil Tarabus. Lekár je stále zamestnancom Fakultnej nemocnice v Trenčíne, po vynesení rozsudku však nemocnica s jeho službami už nepočíta. „Vzhľadom aj na morálny aspekt celého konania plánujeme nadobudnutím právoplatnosti odsudzujúceho rozsudku s lekárom rozviazať pracovný pomer v čo najkratšom čase,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trenčíne Petra Gembešová. 

 

Podľa prezidenta Slovenskej lekárskej komory Mariána Kollára treba takéto činy považovať za odsúdeniahodné konanie. „Nemali by sa stať. Slovenská lekárska komora bude čakať, ako na tento prípad zareaguje Fakultná nemocnica v Trenčíne. Ak dostaneme akýkoľvek podnet, budeme sa ním zaoberať,“ dodal Kollár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies