Trenčiansky kraj získa cez víkend lepšie vlakové spojenie s Českom

NETKY.SK • 12 December 2015, 14:24 • 2 min
Trenčiansky kraj získa cez víkend lepšie vlakové spojenie s Českom

BRATISLAVA - Myjava v Trenčianskom kraji získa v soboty nové vlakové spojenie s Českou republikou.

slovakia

left justify in out

Od nedele 13. decembra totiž Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridáva nový osobný vlak, ktorý pôjde v sobotu o 16.15 h z Myjavy a o 16.35 h bude mať príchod do Velkej nad Veličkou v Juhomoravskom kraji. V opačnom smere bude vlak v sobotu premávať s odchodom o 17.23 h z Velkej nad Veličkou a o 17.44 h príde do Myjavy.

 

Tieto vlaky doteraz podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej premávali iba v nedeľu. Novinka začne platiť spolu s pravidelnou úpravou cestovných poriadkov. Zároveň sa na linke Myjava – Vrbovce upravia jazdné časy pre zlepšenie prípojovosti a skrátenie prestupných časov vo Vrbovciach na alebo z vlakov Českých dráh, ktoré z či do Hodonína štartujú z Vrboviec alebo z Velkej na Veličkou.

 

"Cieľom je zlepšiť víkendové prepojenie Slovenska s Českou republikou pre prihraničných cestujúcich a turistov a zlepšiť prípojovosť vo Vrbovciach k vlakom Českých dráh," vysvetlila Morháčová.

 

Zároveň sa v rámci Trenčianskeho kraja rozšíri ponuka spojenia na úseku Púchov – Trenčín – Nové Mesto nad Váhom predĺžením trás dvoch osobných vlakov, ktoré dnes premávajú len v úseku Žilina – Púchov. Konkrétne pôjde o osobný vlak, ktorý o 15.42 h vyráža zo Žiliny, pôjde cez Púchov a do Trenčína príde o 17.30 h. Tiež sa predĺži aj jazda osobného vlaku, ktorý po novom pôjde z Nového Mesta nad Váhom o 15.45 h, pôjde cez Púchov až do Žiliny s príchodom o 18.23 h.

 

"Predĺžením trasy osobných vlakov sa vyšlo v ústrety cestujúcim z miest Ilava a Dubnica a aj obyvateľom obcí Dolné Kočkovce, Beluša, Ladce, Košeca, ktorým v popoludňajších hodinách chýbalo spojenie," priblížila Morháčová.

 

V rámci zmien pri úprave cestovného poriadku bude ešte napríklad väčšina vlakov z Prievidze do Bratislavy zastavovať aj v stanici Veľké Uherce. Naopak, regionálne expresy už nebudú stáť v stanici Žabokreky nad Nitrou. Celkovo ZSSK v Trenčianskom kraji vypravuje 57 diaľkových a 188 regionálnych vlakov, ktoré obsluhujú 73 staníc či zastávok.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona