Trenčiansky kraj si zoberie úver 13 miliónov eur na predfinancovanie investícií z fondov EÚ

NETKY.SK • 28 November 2016, 15:30 • 2 min
Trenčiansky kraj si zoberie úver 13 miliónov eur na predfinancovanie investícií z fondov EÚ

TRENČÍN – Trenčiansky samosprávny kraj si zoberie úver 13 miliónov eur na predfinancovanie investícií v rámci Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Prijatie úveru schválili na dnešnom zasadnutí poslanci zastupiteľstva TSK.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu, ktorý predložila vedúca finančného odboru Úradu TSK Renáta Ozimová, najvýhodnejšiu ponuku na poskytnutie úveru predložila Rozvojová banka Rady Európy so sídlom v Paríži. „Ministerstvo financií Slovenskej republiky súhlasí s prijatím úveru TSK v celkovej výške 13 miliónov eur za podmienok, že dlh TSK v ďalšom období neprekročí 50 % skutočných bežných príjmov predchádzajúceho rozpočtového roka. Prijatý úver bude použitý výlučne na úhradu 95 % oprávnených výdavkov schváleného investičného projektu, a to len pre projekty financované systémom refundácie,“ uviedla Ozimová.

 

Ako dodala, TSK má podané projekty v rámci Operačného programu Interreg, kde je financovanie prostredníctvom refundácií, TSK musí najskôr vynaložiť finančné prostriedky a až potom sú z riadiaceho orgánu preplácané.

 

„Úver môžeme čerpať v rokoch 2016 až 2021, čerpanie bude podľa aktuálnej potreby. Tranže môžu byť minimálne dve, maximálne šesť. Splatnosť každej je tri roky. Úroková sadzba bude stanovovaná pred každým čerpaním podľa aktuálneho stavu na medzinárodných trhoch. Keby sme čerpali úver momentálne, úroková sadzba je nulová,“ skonštatovala Ozimová s tým, že zadlženosť TSK sa prijatím úveru nezvýši, takýto typ úveru nevstupuje do dlhu TSK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies