VIDEO Trenčiansky kraj podporuje rozvoj turizmu aj oceňovaním jeho protagonistov

NETKY.SK • 27 Január 2018, 13:00 • 2 min
VIDEO Trenčiansky kraj podporuje rozvoj turizmu aj oceňovaním jeho protagonistov

BRATISLAVA – Upozorniť na zaujímavé miesta, nápady a snahy v rámci rozvoja turizmu v kraji formou ich verejného ocenenia chce Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.

slovakia

left justify in out

„Tým, že náš kraj je veľmi rozmanitý a špecifický aj turistickou ponukou, veľmi podstatné je, aby sme navzájom spolupracovali,” zdôraznila Eva Frývaldská, výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región. „Produkty cestovného ruchu, ktoré sú vytvárané na lokálnej úrovni, my ďalej potom promujeme a spájame vlastne v rámci celého kraja,“ vysvetlila.

 

V tomto roku KOCR po prvýkrát slávnostne udelila ocenenia v štyroch kategóriách pre „top“ zariadenia a osobnosti v  cestovnom ruchu. Laureátom odovzdali diplomy počas výstavy Slovakiatour v Bratislave v expozícii Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Nominácie predtým predkladali jednotlivé OOCR z kraja, o víťazoch rozhodla odborná porota. Ocenenia im odovzdali predseda KOCR Trenčín región Juraj Gerlici spolu s predsedom poroty Štefanom Škultétym.

 

 

V kategórii TOP inovácia v cestovnom ruchu udelili v TSK dve ocenenia. Jedno pre Domček na strome (Tree House), ktorý bol postavený na stromoch v lese v blízkosti kúpeľného parku v Trenčianskych Tepliciach. Druhou top inováciou v roku 2017 sa stal Mobilný turistický sprievodca Prievidza – mobilná aplikácia pre návštevníkov mesta, dostupná v slovenčine aj v angličtine.

 

V kategórii osobnosť cestovného ruchu odborná porota ocenila jedného zástupcu neziskového sektora a jedného z podnikateľskej brandže. Sú nimi Anton Blaho z Hipoterapeutického združenia Hipo Mačov a Martin Pavlík, riaditeľ Kúpeľov Nimnica, a. s., Pod  jeho vedením zažívajú tieto relatívne „mladé“ kúpele modernizáciu a rozmach. „Bolo to pre mňa veľké prekvapenie, v rámci kraja máme v kúpeľníctve silnú konkurenciu a my sa skôr radíme k mladším bratom, ktorí ešte majú čo doháňať. Je to povzbudivé a zaväzujúce zároveň,“ komentoval M. Pavlík.

 

Ocenenie TOP ubytovacie zariadenie pre rok 2017 získal trenčiansky Hotel Elizabeth****, ktorý už doteraz získal aj viacero prestížnych medzinárodných ocenení. Hlas pre najlepšie gastro zariadenie v kraji mohli odovzdať aj bežní občania. Spomedzi 44 nominácií získalo najviac hlasov Remy´s Bistro & Pub v Trenčíne. Chutné burgre tak vyhrali s veľkým náskokom nad vegetariánskym menu či medzinárodnou kuchyňou, ktorú ponúkajú renomované reštaurácie v regióne.

 

KOCR má, zdá sa, jasno v prioritách aj ďalšom postupe v rozvoji turizmu v tomto zaujímavom kraji. „Je veľmi podstatné, aby sme spoločne pracovali na rozvoji destinácie ako takej," povedala Eva Frývaldská. „Samozrejme, všetkým nám musí ísť o jedno – aby sme doviezli do kraja čo najviac turistov, aby sme ich zaujali, aby sme ich tu udržali. Tak, aby tu neboli len na jeden deň, ale strávili v kraji viac času.”

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies