Trenčianske vodárne začali megaprojekt za 80 mil. eur s DPH

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 11:49 • 2 min
Trenčianske vodárne začali megaprojekt za 80 mil. eur s DPH

TRENČÍN - Trenčianske vodárne a kanalizácie, a. s. dnes oficiálne začali takmer 80-miliónový projekt intenzifikácie čistiarní odpadových vôd, odkanalizovania a zásobovania pitnou vodou v trenčianskom regióne.

slovakia

left justify in out

Projekt je financovaný z Kohézneho fondu EÚ a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Životné prostredie, spolufinancujú ho aj Trenčianske vodárne a kanalizácie. Nenávratný finančný príspevok je vo výške 81,6 % z oprávnených nákladov. Počas realizácie projektu by malo byť vytvorených viac ako 700 pracovných miest. Ako na tlačovej besede ďalej informovala projektová manažérka Monika Čižnárová, výstavba bude trvať tri roky. "V tomto mesiaci začíname tým, že máme projekty pre stavebné povolenie. Zhotoviteľ Combin Banská Štiavnica musí dopracovať realizačnú dokumentáciu, ale začať s prácami predpokladám, že môže v budúcom mesiaci,“ uviedla. 

Ide o najväčšiu investíciu v histórií Trenčianskych vodární a kanalizácií. "Pre trenčiansky región je to nevyhnutná záležitosť, lebo čo sa týka čistiarní odpadových vôd, tieto nové technológie budú prispôsobené tak, aby sme vedeli dosiahnuť limity, pre ktoré sa zaviazala aj Slovenská republika. Je to tiež odkanalizovanie aglomerácií, ale je to aj zlepšenie celého životného prostredia - jednak ochrana, jednak zvýšenie životnej úrovne obyvateľov a v neposlednom rade je to aj zamestnanosť,“ povedala Čižnárová. 

Projekt má tri časti. Prvou je intenzifikácia existujúcich čistiarní odpadových vôd v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom, Trenčianskej Teplej a Trenčianskych Stankovciach. Vybudovaná bude aj jedna nová čistiareň v Ivanovciach. Druhou časťou projektu je odkanalizovanie obcí, dobudovanie kanalizácie a vybudovanie nových sietí v Trenčíne a v obciach Zamarovce, Omšenie, Trenčianske Stankovce, Veľké Bierovce, Opatovce, Ivanovce, Melčice-Lieskové, Adamovské Kochanovce, Chocholná-Velčice v celkovej dĺžke 50,3 kilometra. Na novovybudovaný kanalizačný systém sa pripojí 11 650 obyvateľov. V rámci poslednej časti megaprojektu vybudujú vodovod v obciach Podolie, Pobedim a Očkov. 

Trenčianske vodárne a kanalizácie a.s. zabezpečujú rozvoj a rekonštrukciu svojej infraštruktúry vodovodnej a kanalizačnej siete v pôsobnosti Trenčianskeho kraja. Spoločnosť bola do Obchodného registra zapísaná v marci 1998. Jej základné imanie predstavuje 34,9 mil. eur 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies