Trenčianka si na preplatkoch za fiktívne daňové priznania prilepšila o 9000 eur

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 19:11 • 2 min
Trenčianka si na preplatkoch za fiktívne daňové priznania prilepšila o 9000 eur

TRENČÍN – Žena z Trenčína podávala fiktívne daňové priznania za svojich známych bez ich vedomia. Na preplatkoch daní si „prilepšia“ o 9000 eur. Prípad už vyšetruje polícia.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, pri kontrole daňového priznania kontrolóri z výpisov bankových účtov osoby zistili, že jej prichádzali na účty rôzne platby z Finančného riaditeľstva SR. Na základe detailov prichádzajúcich platieb identifikovali mená daňovníkov, za ktorých táto osoba podávala daňové priznania.

 

„Niektoré dotknuté osoby sa vyjadrili, že daňové priznania si dávali urobiť a podať známej, ktorá im ho mala spracovať a v prípade, že im vyjde preplatok, mala im ho poslať. Všetky osoby v minulosti pracovali s osobou, na ktorú bol podnet zaslaný a ktorá mala možnosť zistiť ich osobné údaje, adresy a podpisové vzory. Potom už nebol problém, aby žena podávala daňové priznania za daňovníkov bez ich vedomia a preplatky si dala zasielať na účty svojej dcéry,“ priblížila Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies