Trenčania si chcú namáčať hokejky v záchodoch

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 12:45 • 2 min
Trenčania si chcú namáčať hokejky v záchodoch

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí hokejisti podobne ako Nitrania na sto percent potvrdili v úvodných dvoch domácich štvrťfinálových stretnutiach Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015 úlohu favorita. Vyhrali oba duely pred vlastnými fanúšikmi a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Tím spod Urpína je na tom najlepšie z pohľadu obrany. V dvoch dueloch totiž neinkasoval ani jeden gól, v oboch prípadoch si čisté konto udržal Andrej Košarišťan. Ten po úvodných stretnutiach na nulu neskrýval spokojnosť: "Je to krásne, no za mojimi nulami je predovšetkým tímový výkon. Výborne bránime a nepúšťame Trenčín do vyložených šancí. Spravili sme iba druhý krok, teraz musíme v Trenčíne vyhrať ešte aspoň jeden zápas. Na ľade súpera očakávam podobné stretnutia ako pod Urpínom, teda s výbornou obranou, hrou do tela, s korčuľovaním. Bude to podľa mňa rýchly a tvrdý hokej."

 

Andrej Košarišťan nasadil v úvodných štvrťfinálových dueloch latku vysoko. Zatiaľ nik z Trenčanov nenašiel na neho recept. O tretej nule v rade však mladý iba 21-ročný gólman Banskej Bystrice neuvažuje ani vo sne. "Dúfam, že to nik odo mňa neočakáva. V play-off sa počítajú víťazstvá. Či spravíme výsledok na nulu alebo vyhráme 5:3, to je predsa jedno. Dôležité je potiahnuť víťaznú sériu,“ dodal Košarišťan.

 

Pokým Trenčania góly nedávajú, hráči Banskej Bystrice dokážu vyťažiť z minima šancí maximum. V druhom stretnutí to potvrdil dvoma presnými zásahmi Tomáš Surový, ktorý doplnil materský klub z bratislavského Slovana. "V druhom štvrťfinálovom dueli sme mali šťastie . Hlavne pri mojom góle na 2:0, keď puk nečakane zmenil smer po odraze od mantinelu. Treba však s pokorou kráčať ďalej, séria je dlhá. V Trenčíne treba zamakať na 110 percent. U súpera sa musíme vyzbrojiť inou taktikou, ale to je už na tréneroch,“ povedal 33-ročný slovenský hokejový reprezentant.

 

Hokejisti Dukly Trenčín si v dvoch odvetných domácich dueloch môžu dovoliť maximálne jednu prehru, ak chcú pomýšľať na postup do semifinále. Potrebujú však strieľať góly, čo im zatiaľ robí problémy. Uvedomuje si to aj kapitán Vladimír Nemec: "Bez gólu sa vyhrať nedá. Stále príde nejaká chyba, či oslabenie, a všetko čo sme si povedali ide preč. Musíme si oddýchnuť a vyčistiť hlavy. Snáď už doma dáme nejaký gól a pokúsime sa zvíťaziť. V play-off sa nehrá na skóre či body. Doma nastúpime akoby za stavu 0:0. Potrebujeme nabrať viac odvahy a väčšie sebavedomie, tlačiť sa do bránky, pokúšať šťastenu."

 

Trenčania sa pokúsia nájsť aj iné spôsoby ako prelomiť streleckú nemohúcnosť. "Asi musíme namočiť hokejky, kam sa len dá, teda do záchodov. Kto má malé deti, donesie plienky. Keby sa môj malý pokakal, tak by som doniesol aj ja, ale už kaká do šerblíka. Opýtam sa niektorého zo spoluhráčov,“ prezradil Nemec, ktorému protirečil ani bývalý skúsený hokejista a v súčasnosti druhý kouč trenčianskej Dukly Branislav Jánoš: "Na šamana neverím, ale s namáčaním hokejok to chalani môžu skúsiť. My ich do toho nebudeme tlačiť, no niečo sa zmeniť musí. Urobíme všetko pre to, aby sme boli v piatok a sobotu úspešní. Nemôžeme však hrať často v oslabení. Treba sa hlavne vystríhať faulov a hrať viac dopredu, pokúšať sa o streľbu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona