Trenčania sa rozlúčili s Európou výhrou, Ševela: Veľká škola

NETKY.SK • 26 August 2016, 12:51 • 2 min
Trenčania sa rozlúčili s Európou výhrou, Ševela: Veľká škola

BRATISLAVA - Medzi elitu nepostúpili, ale európsku scénu opustili so zdvihnutými hlavami. Futbalisti AS Trenčín sa rozlúčili s účinkovaním v európskych pohárových súťažiach cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Rapidu Viedeň. Na historický postup do skupinovej fázy EL to nestačilo, stopku im vystavila vysoká prehra 0:4 v prvom zápase v Žiline.

slovakia

left justify in out

Trenčania sa v novučičkej Allianz Aréne prezentovali sympatickým výkonom. Využili fakt, že domáci po jasnom víťazstve v prvom zápase nastúpili so sebauspokojením a pocitom, že o postup ich súper už nemôže obrať. Po góloch Jamesa Lawrenca a Jakuba Paura však slovenský šampión viedol dvojgólovým rozdielom a siahal na senzáciu. Nádeje AS však skončili krátko po zmene strán, keď hlavný rozhodca Aleksandar Stavrev z Macedónska vylúčil Denisa Janča. V oslabení už hostia nedokázali pridať ďalšie góly, i keď Rapidu boli vyrovnaným súperom a do záverečného hvizdu mu nedovolili skórovať.

 

Trenčianskeho kouča Martina Ševelu mrzelo vypadnutie z Európskej ligy, ale z predvedenej hry svojich zverencov mal radosť. "Výkon bol naozaj výborný a sympatický. Toto je Trenčín, takouto hrou sa chceme prezentovať. Nakoniec nám to stačilo na víťazstvo na pôde silného súpera. Nepostupujeme ďalej, ale my sa musíme pozerať dopredu, máme mladé mužstvo. Takéto víťazstvo nám určite pomôže do ďalšej fázy domácej súťaže," vravel Ševela. Podľa neho bolo dôležité, že mužstvo sa silného súpera v odvete nezľaklo. "Kľúčové bolo, že do zápasu sme nešli v porazeneckej nálade. Mali sme motiváciu sem prísť a ukázať ako sa hrá za klubové farby. Hrali sme ako tím a to je pre nás dôležité aj do budúcnosti. A keď tím pracuje na sto percent, tak potom vyskočia aj jednotlivci. V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi bola efektivita dnes na našej strane. Účinkovanie v Európe bolo pre nás veľkou školou a ja som presvedčený, že z toho budeme ťažiť," dodal.

 

Svoj prvý gól v drese AS po prestupe zo Žiliny strelil Jakub Paur. "Ukázali sme, že tím má charakter. Nezabalili sme to a hrali na víťazstvo. To sa nám podarilo a myslím, že môžeme odchádzať so zdvihnutými hlavami. Po červenej karte pre nášho hráča nám už dochádzali sily. Nebáli sme sa hrať, boli sme sebavedomejší. Lepšie sme kombinovali, prečíslovali sme ich a vytvárali šance. Európska liga je za nami a teraz pôjdeme do zápasu so Žilinou víťazne naladení," hodnotil Paur.

 

Smoliarom duelu bol Denis Jančo. Po dvoch žltých kartách na prelome polčasov zápas nedohral a Trenčania dohrávali oslabení. "Išiel som do súboja, nevidel som hráča, ktorý bol za mnou. Dal som možno trošku vyššie nohu, on tam dal hlavu a rozhodca to posúdil tak, ako posúdil. Bohužiaľ, dostal som červenú kartu. Ako tím sme hrali dobre, dokázali sme si, že aj s takýmto kvalitným súperom dokážeme hrať rovnocennú partiu. Bola to pre nás veľká škola a od tohto sa môžeme len odraziť do ďalších zápasov v lige," tvrdil Jančo.

 

Do brány AS sa opäť postavil Igor Šemrinec, ktorý v úvode sezóny musel prepustiť miesto mladému Adriánovi Chovanovi. "Som rád, že sme splnili to, s čím sme sem prišli. Chceli sme zdramatizovať dvojzápas a to sa nám podarilo. Škoda červenej karty, ktorá nám zobrala sily a najmä škoda prvého zápasu, v ktorom sme dostali veľa gólov. Som rád, že som na Rapide vychytal čisté konto a že sme vyhrali, ale samozrejme mrzí to, že to nestačilo na postup," vravel Šemrinec.

 

Trenčania sa tak odteraz môžu sústrediť už len na zápolenia v domácej súťaži. V nedeľu ich čaká dôležitý súboj 7. kola Fortuna ligy na ihrisku MŠK Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies