Trenčania sa nevzdávajú, Nosický vidí šancu v skorom góle

NETKY.SK • 6 August 2013, 12:34 • 2 min
Trenčania sa nevzdávajú, Nosický vidí šancu v skorom góle

BUKUREŠŤ - Futbalisti AS Trenčín sa vo štvrtok pokúsia v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA o malý zázrak. Zverencov Ľuboša Nosického čaká druhý súboj s rumunským tímom Astra Giurgiu. V minulotýždňovom prvom v Dubnici nad Váhom bol úspešný hosťujúci klub, ktorý najmä zásluhou skvelej ofenzívnej práce zvíťazil 3:1.

slovakia

left justify in out

"V žiadnom prípade neodcestujeme do Rumunska odovzdaní či s porazeneckou náladou. Naopak, chceme uspieť, dôstojne absolvovať túto partiu a pokúsiť sa o čo najlepší výsledok. Keď žije šanca na postup, musíme sa o ňu pobiť," povedal v utorok pre agentúru SITA hlavný tréner mužstva spod Čákovho hradu Nosický.

Odveta kontinentálneho pohára číslo dva sa uskutoční na novom Národnom štadióne v Bukurešti s vyše 50-tisícovou kapacitou, ktorý bol dejiskom finále Európskej ligy UEFA 2011/2012. Úvodný výkop stretnutia je naplánovaný na 20.00 h SELČ. "Už sa všetci tešíme na toto stretnutie. Čaká nás zrejme krásny futbalový zážitok na nádhernom štadióne proti kvalitnému súperovi. Sme maximálne koncentrovaní, ale uvedomujeme si, že to nebude ľahký duel. Určite nebudeme hrať defenzívne, pokúsime sa o náš typický ofenzívny štýl. Najlepšie by bolo, keby sme skoro dali prvý gól a zaskočili súpera. Uvedomujeme si však, že Astra má skvelý tím, hráči sú silní s loptou a veľmi rýchli. Giurgiu hrá na rýchle protiútoky. My však budeme bojovať na sto percent, pretože chceme uspieť. Získať loptu od súpera zrejme nebude jednoduché, ale my to jednoducho musíme skúšať, byť nebezpeční pred bránkou súpera a zároveň myslieť na zadné vrátka," prezradil čosi z taktickej prípravy Nosický. Ten nebude mať k dispozícii pre disciplinárne tresty Alda Baéza a Damiána Bariša. Okrem toho je zranený Daniel Bednárik, všetci zvyšní hráči sú podľa slov kouča Trenčanov zdravotne v poriadku a odhodlaní podať najlepší možný výkon. 

Slovenskému tímu nevyšla generálka na vystúpenie v pohárovej Európe. Trenčín prehral v nedeľu na ihrisku Senice 1:3. Naopak, Astra sa pozitívne naladila na ihrisku Corony Brašov, kde uspela 5:2, keď po dva góly dali najlepší hráči z merania síl na Slovensku Nigérijčan Kehinde Fatai a kapitán tímu Constantin Budescu. Skóre duelu uzavrel Brazílčan William. Tretí klub elitnej rumunskej ligy ešte nezaváhal v súťažných zápasoch v tejto sezóne, celkovo má bilanciu 6 víťazstiev - 1 remíza - 0 prehier. Jediný nerozhodný výsledok dosiahol doma s Omoniou Nikózia v prvom stretnutí 2. predkola EL UEFA. 

Výprava AS Trenčín odletí do Rumunska v stredu o 10.30 h z bratislavského Letiska M. R. Štefánika. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies