Trenčania po stredajšom stretnutí cítia krivdu

NETKY.SK • 24 September 2015, 23:19 • 2 min
Trenčania po stredajšom stretnutí cítia krivdu

TRENČÍN - Stredajšie stretnutie 10. kola najvyššej slovenskej súťaže AS Trenčín - MŠK Žilina (1:4) prinieslo kvalitný futbal, poškvrnili ho však udalosti na tribúnach na Sihoti. Bezprostredne po zápase ich v živom vysielaní TV Dajto odmietol komentovať domáci tréner Martin Ševela, trenčiansky klub k nim vo štvrtok na svojej oficiálnej internetovej stránke vydal stanovisko.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade sa chceme poďakovať našim fanúšikom, sme radi, že udržali emócie, aby neprerástli do niečoho, čo by nás mohlo všetkých mrzieť. Cítili sme, že sa postavili za svoje mužstvo, čo si vážime. Udiali sa však aj veci, ktorým sa chceme v budúcnosti vyhnúť. Oblievanie pivom a hádzanie pohárov totiž nikdy nebolo a veríme, že ani nikdy nebude prejavom priaznivcov AS Trenčín. Teší nás, že ľudia v okolí lavičiek náhradníkov nereagovali na provokácie žilinskej strany. V tomto by sme veľmi radi vyzdvihli prístup nášho bývalého kouča Mariána Zimena. Ten pomohol situáciu upokojiť. Na oboch ´brehoch´ sa musíme zamyslieť, čo nabudúce urobiť inak, ako sa zachovať. Kde sa radosť jedného mení na provokáciu druhého a hnev ohrozuje pocit bezpečia toho na opačnej strane barikády. Pre oba naše kluby a prívržencov musia byť náznaky udalostí zo stredy mementom. Môžeme byť nezmieriteľnými rivalmi, ale bez vzájomného rešpektu budeme mať radosť len zo zakopnutia súpera. Takouto cestou sa nechceme uberať," napísal web astrencin.sk.

 

Trenčania tiež vyjadrili nespokojnosť so stredajším výkonom arbitrov: "Emócie v hľadisku rástli s pribúdajúcimi spornými verdiktmi rozhodcov. Cítime krivdu. Nerovný meter v niektorých okamihoch mrzí. Prehliadnutý faul v pokutovom území, po ktorom nasledoval zlomový moment duelu, už nikto nevymaže. Napriek tomu futbalový klub AS Trenčín nepodá sťažnosť a žiadosť o prešetrenie kontroverzných situácií. Dúfame, že kompetentné orgány Slovenského futbalového zväzu (SFZ) budú postupovať, aby sa to v súboji s prítomnosťou mnohých zahraničných skautov nezopakovalo. Aby predstavenie určujúce imidž tunajšieho futbalu bolo zvládnuté vo všetkých smeroch. Naším produktom je futbal. Pokiaľ si ho budeme dehonestovať, pokiaľ nenájdeme pokoru a rešpekt, bude slovenská lige naďalej zaostávať za Európou. Toto je náš odkaz slovenskému futbalu. Máme veľký rešpekt k žilinskému klubu a ľuďom pracujúcim v prospech tohto odvetvia pod Dubňom. Aj týmto spôsobom sa ospravedlňujeme pánovi Antošíkovi a jeho kolegom za stredajší incident. AS Trenčín sa nepasuje do pozície, že má patent na produkciu futbalu. Ideme svojou cestou a nezídeme z nej. Radi odpovieme na otázky, no sústredíme sa predovšetkým na seba."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies