Trenčania možno odohrajú domáci zápas EL v Dubnici

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 12:03 • 2 min
Trenčania možno odohrajú domáci zápas EL v Dubnici

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín možno absolvujú domáci zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na štadióne v Dubnici. Inšpektori Európskej futbalovej únie (UEFA) majú totiž 16 výhrad k trenčianskemu štadiónu na Sihoti, ktorý by mal byť dejiskom predmetného duelu v kontinentálnom pohári číslo dva.

slovakia

left justify in out

"Inšpektori si minulý piatok prezreli náš štadión a videli aj štadión v Dubnici. Ten sme uviedli ako záložný. Na jednom z nich budeme hrať. Už v pondelok nám prišla odpoveď od UEFA. Bolo v nej šestnásť pripomienok, ktoré nás delia od zápasu európskeho pohára na domácom štadióne. Ak sa nám to nepodarí splniť, budeme musieť nastúpiť v Dubnici," uviedol pre www.astrencin.sk generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Šestnásť pripomienok sa týka rôznych oblastí. Ide o zázemie pre hráčov, parkovacie miesta, priestory VIP, pracovné podmienky pre zástupcov médií, sociálne zázemie pre fanúšikov, priestory pre prvú pomoc, hosťujúci sektor a získanie licencie pre umelú trávu, ktorá síce spĺňa stanovené podmienky, ale UEFA potrebuje uskutočniť testovanie vlastností trenčianskeho ihriska. "Neradi by sme naše mesto pripravili o tento historický zápas. Nebude však ľahké všetko zrealizovať tak, aby dal delegát stretnutiu povolenie odohrať ho. Vieme, v akom stave je štadión na Sihoti. Mesto do neho veľmi dlho neinvestovalo. Posledná rekonštrukcia sa robila pred dvoma rokmi, keď sme postúpili do najvyššej súťaže. Klub vtedy investoval približne 300-tisíc eur, aby sme mohli hrať Corgoň ligu doma. Pre zápasy európskych pohárových súťaží je to však samozrejme nedostatočné," dodal generálny manažér AS. 

Mužstvo spod Čákovho hradu sa predstaví v 2. predkole EL UEFA ako nenasadené. Zápasy tejto fázy súťaže sú na programe 18., resp. 25. júla. Žreb prvých dvoch predkôl druhého najprestížnejšieho pohára "starého kontinentu" sa uskutoční na budúci pondelok 24. júna v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies