Trenčania chcú pomôcť Interu do najvyššej súťaže, podpísali zmluvu o spolupráci

NETKY.SK • 24 Február 2016, 14:37 • 2 min
Trenčania chcú pomôcť Interu do najvyššej súťaže, podpísali zmluvu o spolupráci

TRENČÍN - Slovenský futbalový majster AS Trenčín chce pomôcť bratislavskému FK Inter do najvyššej súťaže. Predstavitelia oboch klubov v stredu pred oficiálnou tlačovou konferenciou fortunaligistu podpísali zmluvu o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Inter ako slávna ikona československého futbalu v súčasnosti bojuje v III.lige o postup do druhej najvyššej súťaže. Spolupráca bude obsahovať výmeny hráčov, výmeny trénerov, organizovanie trénerských seminárov a turnajov pre seniorské i mládežnícke mužstvá.

 

"Inter zásluhou niektorých ľudí skončil v šiestej lige, ale všetka česť ľuďom, ktorí tento klub a jeho značku zachránili. Klub sa transformuje, dáva sa do kopy a aktuálne sa snaží postúpiť do druhej ligy. Inter má silný príbeh, veľkú značku, obrovský potenciál a pre nás je česť, že sme boli oslovení na spoluprácu. My sme sa ponuku rozhodli využiť a verím, že spolupráca bude prospešná pre obe strany. Chceme Interu pomôcť do najvyššej súťaže, čiže tam, kde historicky patrí," povedal generálny manažér jesenného majstra Fortuna ligy Róbert Rybníček.

 

Za Inter podpísal kontrakt o kooperácii podpredseda predstavenstva FK Inter Peter Hasoň. "Z môjho pohľadu to bude spolupráca, ktorá pomôže vrátiť Inter Bratislava ako ikonu československého futbalu na pozície, kde klub historicky patrí. Za šesť rokov sme situáciu stabilizovali, položili základy, vrátili sme sa z najspodnejších priečok na terajší level. V ťažkom období sme sledovali trenčiansky príbeh, sú tam spojitosti a aj preto sme oslovili Trenčanov. Tí dokázali, že futbal robiť vedia nielen na seniorskej, ale aj na mládežníckej úrovni," vravel Hasoň.

 

Zo spolupráce sa tešil aj predseda predstavenstva Interu Jozef Barmoš. "Som veľmi rád, že naša spolupráca nadobudla konkrétnu podobu. Paradoxom je, že keď bol Inter v najväčšej sláve, tak začal padať. Chvalabohu, najťažšie roky sú za nami. Chceme nadviazať na tradíciu. Trenčín nám pomôže hráčskym materiálom i vedomosťami. Trenčania ukázali enormný futbalový progres a to bol pre nás hlavný motív, prečo sme ich oslovili. Verím, že prenos získaných poznatkov a skúseností pomôže obom klubom," vyjadril sa Barmoš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies