Trenčan kradol káble na stavenisku, hrozia mu tri roky za mrežami

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:30 • 2 min
Trenčan kradol káble na stavenisku, hrozia mu tri roky za mrežami

TRENČÍN - Z prečinu krádeže obvinil 28. mája poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Trenčíne 26-ročného Trenčana Miroslava.

slovakia

left justify in out

Mladík niekoľkokrát ukradol zo stavby nového diaľničného privádzača v blízkosti nákupného centra v Trenčíne medený kábel slúžiaci na napájanie verejného osvetlenia. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.
     

Prvú z krádeží spáchal muž 21. apríla dopoludnia, keď zo staveniska odcudzil 40 metrov medeného kábla. "Okrem tejto krádeže sa vrátil na stavenisko cesty celkom trikrát. Naposledy, v noci zo stredy na štvrtok (29.5.), opäť odcudzil niekoľko metrov medeného kábla. Keď ho čistil na futbalovom ihrisku, prichytili ho policajti a následne ho predviedli na obvodné oddelenie," uviedla Antalová. 
     

Policajti zistili, že Miroslava v uplynulých 24 mesiacoch za podobný skutok odsúdil Okresný súd v Trenčíne. "Krádežou 249 metrov medeného kábla spôsobil firme, ktorá sa podieľala na stavbe nového cestného mosta, podľa odborného vyjadrenia škodu vyčíslenú na 1910 eur," spresnila Antalová.  
     

ody v trvaní od šesť mesiacov do troch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies